Šta je zabrinulo Krizni štab? Doktor Kon objasnio oko čega se danas vodila rasprava

Zdravstveni radnici koji se već mesecima bore protiv kovid-19 već polako postaju revoltirani kada vide da se neki mera ne pridržavaju

Predrag Kon
Predrag Kon, Foto: Printscreen/ Prva

Danas je zasedao Krizni štab za borbu protiv korona virusa zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, ali na toj sednici nije doneta ni jedna nova mera, iako se spekulisalo da će bar biti uvedeno obavezno PCR testiranje pri ulasku u Srbiju.

Dr Kon je za TV Prvu objasnio da je glavna rasprava na današnjoj sednici bila sankcionisanje onih koji krše mere koje su u Srbiji već uvedene.

Da li nosite masku?

Ukupan broj glasova: 224

  • Da : 80% (180)
  • Ne: 20% (44)

- To je najvažnije bilo danas, s tim da je jasno da se na dnevnom nivou prati situacija i da se na dnevnom nivou mora reagovati - kazao je on.

Na pitanje koje su to zakonske mere, kaže da "ako imamo zabranu okupljanja preko 30 ljudi, kao meru, i zabranu rada posle 23 h, a imamo da se to krši radi se o tome da se mere ne sprovode. To nije pitanje za mene, već za sve nadležne koji se time bave".

Došlo je, kako objašnjava, do relaksiranja i opuštanja kod dela javnosti, malog, ali veoma bučnog. Ali zdravstveni radnici koji se već mesecima bore protiv kovid-19 već polako postaju revoltirani kada vide da se neki mera ne pridržavaju.

- Važno je da koristimo mere, da nosimo maske jer tamo gde su korištene pokazalo se da je došlo do smanjenja broja zaraženih - zaključio je dr Kon.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi