Zasedanje kriznog štaba
Tanjug
Zasedanje kriznog štaba

Tanjug

Zasedanje kriznog štaba, Foto: Tanjug

U Beogradu će od sutra obavezno da bude nošenje maski u zatvorenom prostoru, odnosno autobusima, gradskom i međugradskom prevozu, kafićima, tržnim centrima itd. Mere će morati striktno da se nadziru.

Takođe neke mere će biti obavezne za Novi Pazar, Vranje i Kragujevac.

PROČITAJTE JOŠ:

Mere će morati striktno da se nadziru. Osobe koje ne nose zaštitne maske u prevozu i u zatvorenim prostorima biće sankcionisane.

Uskoro, obratiće se članovi Kriznog štaba sa detaljnijim informacijama, ali verovatno još nekim dodatnim uputstvima u donesenim merama.

- U Beogradu će biti obavezno nošenje maski u javnom gradskom prevozu i zatvorenom prostoru, počevši od sutra u 6 sati ujutru. Za one koji ne nose maske, predviđene su kazne. Obaveza nošenja maski već postoji u gradovima u Srbiji gde je došlo do naglog skoka obolelih od kovida 19.

- Narednih sedam dana neće biti kažnjavanja koje će početi ukoliko apeli i ne budu dali rezultate. Do sada je nošenje maski bila preporuka i stvar lične odgovornosti svakog od nas.

- U naredna dva dana, krizni štab će taksativno predložiti kriterijume na osnovu kojih će moći da bude proglašena vanredna situacija.

- Preciziranje kriterijuma je bitno kako bi se sprečile eventualne zloupotrebe javnih nabavki bez tendera.

PROČITAJ JOŠ: