NAGLI SKOK ZARAŽENIH Krivac za rasplamsavanje korone je sledeća stvar

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu, u tom gradu registrovano je još 18 novozaraženih virusom korona, a nagli rast broja obolelih u drugoj nedelji oktobra dovodi se u vezu s privatnom proslavom kojoj je prisustvovalo oko 60 ljudi.

Valjevo
Valjevo, Foto: Printscreen

Kako je saopštio Štab za vanredne situacije u Valjevu, do sada je infekcija dokazana kod više osoba koje su bile učesnici na proslavi ili njihovi kontakti, što je 10 osoba iz Valjeva, jedna iz Mionice i pet članova porodica bliskih rođaka iz Lajkovca.

U oktobru, prema podacima Zavoda, oboljevanje tri člana jedne valjevske porodice dovodi se u vezu s boravkom u inostranstvu, a oboljevanje četiri člana druge porodice je u vezi s dokazanim izvorom infekcije, odnosno iz kontakta sa rođakom koji je bio pozitivan na virus korona iz Beograda.

Anketa:

Da li ste uplašeni zbog situacije sa COVID-19?

Ukupan broj glasova: 71

  • Da.: 75% (53)
  • Ne.: 25% (18)

Oboljevanje pet članova jedne porodice dovodi se u vezu sa boravkom u jednom restoranu, a evidentiraju se i pojedinačni slučajevi vezani za prisustvo skupovima s većim brojem ljudi, sa porodičnih slavlja i iz kontakta sa licima iz inostranstva.

Z ZJZ Valjevo navodi i da je u Mionici i Lajkovcu prethodnog dana registrovana po jedna novoobolela osoba, dok u ostalim Opštinama Kolubarskog okruga - Osečini, Ubu, Ljigu, nema novozaraženih.

Maska, maske, korona, ljudi, mladi
Maska, maske, korona, ljudi, mladi, Foto: Tanjug

Nagli skok broja laboratorijski potvrđenih novoobolelih 14. oktobra, porast broja pregleda, prijema i hospitalizacija sumnjivih, verovatnih i/ili laboratorijski potvrđenih novoobolelih osoba u kovid ambulantama, porast broja obolelih u kućnoj izolaciji i osoba iz kontakta u kućnoj samoizolaciji, ukazuju na naglo pogoršanje epidemiološke situacije, navedeno je na zvaničnom sajtu grada Valjeva.

Prema izveštaju Z ZJZ Valjevo, u ambulanti Doma zdravlja Valjevo juče su pregledane 83 osobe sa respiratornim infekcijama, uzeto je 13 briseva, a radi i kovid dečija ambulanta.

valjevo

Maska, maske, korona, ljudi, mladi
Maska, maske, korona, ljudi, mladi, Foto: Tanjug

U Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo pregledano je osam sumnjivh i/ili verovatnih slučajeva pozitivnih na virus korona, a u bolnicu je primljen jedan pacijent tako da se trenutno na hospitalizaciji nalazi sedam kovid pozitivnih osoba.

U kućnim uslovima leči se 68 pozitivnih na virus Covid 19.

U Z ZJZ je tokom jučerašnjeg dana uzeto 59 briseva, a od početka meseca oktobra uzeto je 666.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi