Fenomen kod Bujanovca
V. P.
Fenomen kod Bujanovca

V. P.

Fenomen kod Bujanovca, Foto: V. P.

Na pijacama u Preševu, Bujanovcu i Ristovcu malo ko je posle NATO bombardovanja kupovao stoku iz sela Bratoselce i Borovac, koje je avijacija gađala projektilima sa osiromašenim uranijumom.

Pročitajte još:

Kupci sa juga Srbije zazirali su nakon bombaškog horora da na trpezama imaju prasetinu, jagnjetinu, jaretinu, svinjetinu, teletinu,j unetinu i govedinu “obogaćene” opasnim osiromašenim uranijumom. Da je bilo razloga za obazrivost i strah od jonizujuće radijacije potvrđuju nemili slučajevi u štalama i torovima uznemirenih srpskih i šiptarskih stočara.

Preporučujemo i ovo:

Direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu dr Miodrag Milković podseća da su se posle odlaska nezvanog “Milosrdnog andjela” rađale domaće životinje sa svakakvim deformitetima. Još u toku bombardovanja, tvrdi Milković, javljale su se rane na nogama životinja. Ubrzo su počele genetske malformacije kod životinja, koje su farmere obuzele od neopisivog straha.

Fenomen kod Bujanovca

V. P.

Fenomen kod Bujanovca, Foto: V. P.

Veterinarski stručnjak Dragan Nedeljković je u albanskom selu Norča kod Preševa operisao ovcu, koja je carskim rezom donela na svet jagnje sa osam nogu. Četiri prednje i četiri zadnje. Nakaza je imala i dva para ušiju!

Fenomen kod Bujanovca

V. P.

Fenomen kod Bujanovca, Foto: V. P.

U ovom selu jedan domaćin zamalo je pao u nesvest kada je u štali rođeno tele sa dve glave. U Reljanu kod Preševa rodilo se jagnje bez očiju! U srpskom selu Borovac rođeno je jare sa četiri, umesto po dva papka na nozi.

Nakon bombardovanja uranijumskim mecima, osim nesvakidašnjih prinova mutanata povećan je broj pobačaja stoke. Rapidno je porastao i broj sterilnih domaćih životinja, posebno krava.