korona virus
EPA
korona virus

EPA

Foto: EPA

U Boru je od početka pandemije Covid-19 ukupno testirano 322 osobe . Do sada je pozitivnih na koronavirus 75 , od čega su tri pacijenat ozdravila i puštena kućama.

Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Boru zbog nastale alarmantne situacije sa širenjem pandemije koronavirusa posetili su ruski vojni epidmiolozi. Izvršena je analiza i procena celokupne epiemiopške situacije na području grada Bora.

Ekspertski tim Ruke federacije sagledao je celokupnu dosadašnju organizciju rada nadležnih organa, pre sve zdravstvenih institucija, sagledani su algoritmi koji se primenjuju ali su Rusi i ukazali na eventualne propuste i dali preporuke za dodatne protivepidemioške mere, potvrdio je dr Gora Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Inače u Boru je od početka pandemije Covid-19 ukupno testirano 322 osobe . Do sada je pozitivnih na koronavirus 75 , od čega su tri pacijenat ozdravila i puštena kućama. U samoizolaciji se nalazi 304 osobe, očekuju se rezultati sa Instituta Torlak u Bogradu za još 32 pacijenta i nažalost
dva pacijenta iz Bora izgubili su bitku sa ovim opakim virusom, potvrdio je dr Joksimović.