izveštaj
Alo.rs
izveštaj

Alo.rs

izveštaj, Foto: Alo.rs

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom zemlje nalazi se 118 pacijenata.

To je neznatan pad u odnosu na juče, kada smo imali 120, što je takođe brojka koja i dalje upozorava na opasnost od korona virusa. 

Građani, koronavirus, Srbija

Alo / Vladimir Marković

Građani, koronavirus, Srbija, Foto: Alo / Vladimir Marković

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na konferenciji za medije da je situacija oko koronavirusa povoljnija nego pre dve nedelje.

- Dobićete podatke popodne, ali... Do sada je 3519 lica hospitalizovano, što je za oko 2000 lica manje nego pre 10 dana, taj podatak govori koliko je situacija povoljnija. Ipak nije vreme za opuštanje, već da budemo još odgovorniji u pristupu, i da probamo da zaštitimo građane. Najveći broj ljudi koji su umrli su starije životne dobi, a ono što se pojavljuje po medijima, ne možemo da kažemo izuzeci, ali mali je procenat mlađih... Ipak u retkim slučajevima. Važno je da imamo svakodnevno smanjenje, a ako budemo odgovorni, možemo sve da uradimo na najbolji način -istakao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ: