Krizni štab
Alo.rs
Obraćanje Kriznog štaba

Printscreen

Obraćanje Kriznog štaba, Foto: Printscreen

U Republici Srbiji je do 15 časova 30. jula 2020. godine registrovano ukupno 25.213 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 659.548 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

- U ovom momentu je na respiratorima 150 pacijenata, od početka epidemije testirano 659.548 osoba, u poslednja 24 sata preminulo je još sedam pacijenata. Ukupan broj preminulih je 565. Ukupan broj hospitalizovanih 4353 - istakla je doktorka Kisić na početku konferencije.

Ivo Udovičić, komandant vojne bolnice Karaburma, anesteziolog potpukovnik izjavio je sledeće:

- Više otpuštamo nego što primamo, danas imamo 85 pacijenata, 12 je na intenzivnoj nezi i njihovo stanje je kritično.

Krizni štab

Alo.rs

Krizni štab, Foto: Alo.rs

- Slučajevi pokazuju blagi pad, na dobrom smo putu, baš sada moramo da damo sve od sebe da poštujemo sve preventivne mere da bismo što pre pobedili. Najviše novozaraženih je u Beogradu, pa u Novom Sadu, Šapcu, Kragujevcu... Svuda se primetno stabilizuje, sa tendencijom pada. Na području Leskovca imali smo jedan laboratorijski slučaj u poslednja 24 sata, u Tutinu od 49 testiranih nije bilo potvrđenih, u Valjevu od 42 testirana - 1 pozitivan. Smederevo, Požarevac, Čačak, su gradovi koji nemaju potvrđene slučajeve u poslednjih 24 sata - dodala je Kisić Tepavčević.

MERE?

- Opšte preventivne mere, one će dugo biti deo naše svakodnevice. To moramo da prihvatimo, da nam budu deo rutine i kada to više ne bude u sklopu obaveza, da shvatimo da je to nešto najbolje za nas, za porodicu - rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević

Alo.rs

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Alo.rs

ČLANOVI KRIZNOG ŠTABA?

- Formalno pravni status svih članova KŠ, to vam je detaljno objašnjeno, svi dajemo svoj doprinos koliko možemo, sa istim ciljem, bez obzira na pravni status, naša reč se podjednako čuje i moram da vam kažem za vreme svih sastanaka, sve odluke koje smo donosili su uvek bile jednoglasne. U tom smislu ne postoji nikakva razlika i napominjem, dajemo svi maksimalan doprinos bez obzira na status. Svaka odluka je prolazila Vladu, nismo se prvi put sreli sa zaraznim bolestima. Sve su to ista imena koja su ranije bila prisutna.  - istakla je Darija Kisić Tepavčević.