Infektivna klinika
Alo.rs/ Dejan Briza
Infektivna klinika

Alo.rs/ Dejan Briza

Infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Ovaj onlajn test aktiviran je jutros, a da biste se testirali potrebno je da odete na link eZdravlja, zatim unesete lični broj osiguranja sa zdravstvene kartice i broj zdravstvene kartice.

Ukoliko se neko prijavi prepodne, a lekari procene da ima simptome, on će najverovatnije biti primljen istog dana, a možda i odmah ukoliko su simptomi ozbiljni. Ako neko, s druge strane, test popuni popodne ili uveče, na pregled će biti pozvan sledećeg dana.

- Tek smo počeli sa radom. Do sada je test popunilo nekoliko desetina građana. Imamo stalno angažovane lekare koji analiziraju testove - kažu u Vladi.

COVID-19 obaveštenje

U algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu se obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki Dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Da bi ste pristupili funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina:

- Prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.

- Registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje - odabirom opcije „Otvori nalog“ kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, omogućava Vam pristup svim funkcijama portala

- Prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije Vam omogućavaju pristup svim funkcijama portala.