Štark arena
Privatna arhiva
Štark arena

Privatna arhiva

Štark arena, Foto: Privatna arhiva

"Štark arena", će od danas biti u funkciji kovid bolnice koja će imati kapacitet od 500 kreveta za pacijente sa lakšom kliničkom slikom.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar  već je najavio proširenje bolnica za pacijente obolele od korone zbog naglog porasta novih slučajeva,

- Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to - rekao je Lončar.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakako je kako je priprema za prijem pacijenata počela još juče.

- Juče od 17 časova smo počeli da formiramo kovid bolnicu, tokom noći su ljudi radili na formiranju prostorija gde će se nalaziti bolesničke postelje. Uradiće se dezinfekcija, a u popodnevnim časovima verujem da će ovaj prostor biti spreman da primi pacijente - rekao je Radojičić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će posle čišćenja i dezinfekcije "Štark arene", vojska postaviti krevete.

- Arena treba da primi 500 zaraženih sugrađana, a otvara se da bi se rasteretili kapaciteti bolnica. Na taj način bi oni koji imaju lakšu kliničku sliku mogli da budu tu, a ne u bolnicama - rekao je Vesić.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu napisao i to kako je dezinfekcija prostora završena.

- Grad Beograd je upravo završio dezinfekciju i postavljanje za privremenu kovid bolnicu u Štark areni. Vojska je upravo počela sa unošenjem opreme i kreveta. Bolnica će biti spremno do podneva. Nadam se da, kao i prošlog puta, ova “bolnica” neće imati pacijente - naveo je zamenik gradonačelnika Begrada.

Da podsetimo, za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se "Arena" pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma. Sada je, međutim, odlučeno da se barem za sada Sajam rastereti, a da pacijenti budu prebačeni u "Arenu" pošto tokom leta nema većih zakazanih manifestacija.