PONOVO JE PROVERIO Kon tvrdi da zdravstveni sistem "nije pred pucanjem"

Dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, kratko je napisao na Fejsbuku da su podaci koje je izneo juče, a u vezi sa popunjenošću bolničkih kapaciteta tačni

Predrag Kon
Predrag Kon, Foto: Tanjug

- Podaci koje sam izneo na konferenciji za štampu u petak 27.11.2020. godine su tačni. (provereno danas ponovo). Radilo se o odgovoru na pitanje novinara u vezi procene o "pucanju zdravstvenog sistema". Lični pojedinačni doživljaji, pa i viđenja se ne mogu generalizovati - napisao je dr Kon na Fejsuku.

Status
Status , Foto: Facebook

Naime, članu Kriznog štaba je juče na konferenciji novinar postavio pitanje da li su tačne tvrdnje anesteziologa i predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića da je "zdravstveni sistem Srbije zvanično pukao".

- Odgovorno tvrdim, na osnovu podataka koje imam, da nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema, da su preduzete takve mere premeštanja koje bi trebalo da budu mnogo bolje zapisane kako se stvara tako elastičan sistem u ovakvoj situaciji. To što se dešava je pojedinačno i ima ličnih događaja koji su vrlo teški. Zdravstveni radnici trpe neprestano. Čekanje na transport traje u nekim uslovima koji nisu inače uobičajeni, ponekad i na granici prihvatljivosti. To je ekstremno retko, ne može se preneti i govoriti o kompletnom zdravstvenom sistemu - rekao je juče Kon, nakon čega je usledia i današnja objava na Fejsbuku.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi