Predrag Kon
Printscreen/ Alo.rs

Dr Kon je naglasio da je on pričao o kompletnoj situaciji zaraženih i obolelih zdravstvenih radnika.

- Kada vi date jedan ozbiljan intervju sa kojim sam bio jako zadovoljan, ali vidite naslov koji ne odgovara imate potrebu da objasnite šta se dešava. Evo i sada se uzemiravam, to duboko pogađa svakog od nas. Doživljavam da je taj naslov sa namerom napravljen da bi u sukob doveo mene sa kolegama. Ja bih sve dao za te kolege. Drugo je što neki misle da samo oni imaju pravo na emociju - rekao je dr Kon

Šta je zapravo rekao Kon

- Prvo što sam rekao u tom intervju je da ćemo ozbiljno pristupiti činjenici koliko je lekara umrlo, sve ostalo je priča o tome gde je došlo do zaražavanja. Normalno da ne govorim o crvenoj zoni, već sam govorio od uopšte mestima zaržavanja. Ali kada neko to uzme i to iseče, onda je to zlonamerno - dodao je.

- Imamo ovde ozbiljne izveštaje o zaraženim lekarima i to je sve ozbiljno ispitano. Kako je moguće da neko misli da epidemiologija to ne prati? Kako postoje ljudi koji misle da mi ne želimo da saznamo šta se desilo sa ljudima koji su požrtovani? Ja sam govorio i o mestima gde su respiratori kao mestima gde ima mnogo virusa.

- Ima nekih koji kažu da im više nisam kolega. Oni meni jesu kolege. Treba da izađem na neki dijalog sa onima koji me nazivaju podrepašem. Nisam ja ničiji, to da se zapamti (lupa šakom o sto) ja sam ovde da branim ovu zemlju od virusa. Odavde idem istog momenta ukoliko neko misli da ne zadovljavam u toj borbi, blanko ostavka je uvek spremna - zaključio je dr Kon.

Pročitajte još: