"NEMAM NAMERU DA SE PRAVDAM" Kon otkrio zašto su lekari juče napustili sednicu: Umrlo je 7 ljudi u jednom danu!

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da su lekari jučerašnju konferenciju u vezi sa korona virusom napustili, odnosno nisu odgovarali na pitanja novinara jer su time želeli da pošalju apel upozorenja, budući da je juče od posledica korona virusa preminulo sedam osoba.

Konferencija
Konferencija, Foto: Tanjug

Kon je rekao da su se na taj način solidarisali sa direktorom Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goranom Stevanovićem, koji je na jučerašnjoj konferenciji izneo podatke o broju preminulih.

“Juče se desilo da smo se solidarisali sa doktorom Stevanovićem. To je suština…Nemam nameru uopšte da se pravdam. Time smo poslali apel upozorenja”, rekao je Kon danas na konferenciji u Palati Srbija.

Na opasku novinara da je posle jučerašnje konferencije gostovao na jednoj privatnoj televiziji i pitanje da li je to fer prema građanima koji svakodnevno slušaju konferencije u 15 sati u vezi sa korona virusom, rekao je da je ta televizijska emisija bila ranije planirana.

Konferencija
Konferencija, Foto: Tanjug

Kon je podsetio da je juče od posledica korona virusa stradalo sedam osoba, što je najveći broj umrlih u jednom danu od kako se naša zemlja bori sa tim virusom i dodao da je to nešto što treba da se razume.

“Nemam nameru uopšte da se pravdam. Time smo poslali apel upozorenja”, poručio je Kon.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi