Prodavnica Nefa nameštaja u Beogradu
V. Marković/Alo!
Prodavnica Nefa nameštaja u Beogradu

V. Marković/Alo!

Prodavnica Nefa nameštaja u Beogradu, Foto: V. Marković/Alo!

Naime, iz „Nefa nameštaja“ tvrde da su oštećeni za 200.000 evra, pa saradnicima i klijentima, koji su nameštaj preuzeli bez ikakvog validnog papira, poručuju da im se jave da bi izbegli krivično gonjenje.

Ovo obaveštenje nalazi se na sajtu „Nefa“. U njemu se, između ostalog, navodi da su isplatili zarade zaposlenim za maj i isporučili više od 700 porudžbina.

- Nažalost, nisu svi verovali u nas i bili iskrenih namera, što je rezultiralo otuđenju materijalnih vrednosti koja prelazi 200.000 evra. Proces istrage je započet, kao i procesi eventualnog krivičnog gonjenja i vraćanja materijalnih vrednosti u saradnji i uz podršku nadležnih organa vlasti - stoji u obaveštenju.

Potom se navodi da „dalje isplate i kompenzacije će se ostvarivati nakon završetka navedenog procesa i povratka imovine kompaniji“.

- Kako bi izbegli krivično gonjenje, molimo saradnike i klijente, koji su preuzeli nameštaj bez dokumentacije, da kontaktiraju sa službom za likvidaciju - piše u obaveštenju u kojem je naveden i mejl i broj mobilnog telefona.

Inače, agonija radnika, saradnika i kupaca „Nefa nameštaja“ nastala je krajem maja, kada su se Rusi preko noći pokupili i otišli iz zemlje, ostavljajući radnike bez posla i plate, a klijente i saradnike bez nameštaja i novca. Tih dana vladao je opšti haos i panika, pa su svi oni kojima je „Nefa“ ostala dužna uzimali nameštaj do kojeg su uspeli da dođu, kako bi namirili štetu. Prodavnice s nameštajem ostale su puste za svega dva dana.