lazar 3, vojska srbije
Ministarstvo odbrane
lazar 3, vojska srbije

Ministarstvo odbrane

lazar 3, vojska srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

* Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona na poligonu Alabino kod Moskve, u veoma jakoj konkurenciji tenkovskih posada iz 23 zemlje

* U tri individualne trke ekipa Vojske Srbije pokazala je zavidnu veštinu u vožnji, savladavanju prepreka i preciznosti gađanja

* To im je donelo plasman u polufinale, saopštilo je Ministarstvo odbrane

Komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović, koji predvodi naše tenkiste i sudija je na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama, zadovoljan je postignutim rezultatom.

lazar 3, vojska srbije

Ministarstvo odbrane

vojska srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

"Za razliku od prethodnih takmičenja ovoga puta su o plasmanu u polufinale odlučivale desetine sekundi. Uočili smo takođe i greške i propuste koje su pravili pripadnici naših posada, a što ćemo nastojati da otklonimo kako bi uspeh našeg tima bio još veći", rekao je brigadni general Kuzmanović.

Potpukovnik Rade Adamović, rukovodilac ekipe za Tenkovski biatlon i glavni sudija takmičenja, objašnjava da su ove godine ekipe podeljene u dve grupe prema kvalitetu i da za razliku od prethodnih godina polufinalnu grupu sačinjava osam, a ne kao ranije 12 ekipa.

Pročitajte još:

 

"Karakteristično je da je na ovogodišnjem takmičenju oboren svetski rekord kao i to da je većina ekipa postigla do sada najbolje rezultate od kada se takmiči", rekao je on.

Tenkovski biatlon je jedna od 32 vojne discipline na ovogodišnjim, petim Međunarodniim vojnim igrama, koje se od 3. do 17. avgusta održavaju istovremeno na 21 poligonu u 10 zemalja, u Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu.

Broj učesnika prelazi 5.000, svrstanih u 223 ekipe koje dolaze iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Dačić odbrusio čoveku koji hoće da SRUŠI TRAMPA! Savetnik Bajdena ČUPA KOSU!

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 08.08.2019. 18:46 Šef srpske diplomatije Ivica Dačić odbacio je kritike savetnika nekadašnjeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Majkla Karpentera, koji je sinoć optužio Dačića da planira da se meša u unutrašnju politiku Amerike. Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Pink „A kad Jevreji glasaju za Trampa, to nije mešanje?

Ekipa Vojske Srbije nastavlja takmičenje na Tenkovskom biatlonu 10. avgusta u polufinalu, gde je u grupi sa Kinom, Kazahstanom i Azerbejdžanom, a u drugoj polufinalnoj grupi su Rusija, Belorusija, Mongolija i Venecuela.

Tenkovski biatlon završava se 17. avgusta proglašenjem pobednika na svečanoj ceremoniji zatvaranja ovogodišnjih Međunarodnih vojnih igara.

Predstavnici Vojske Srbije učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama 2019 u tri discipline: Tenkovski biatlon, Vojni reli i Snajperska granica. Prve dve održavaju se u Rusiji, a treća u Belorusiji.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista