Posle čuvenog dr Miodraga Lazića, od korona virusa u KC Niš preminuo još jedan poznati medicinski radnik

Bio je jedan od najstarijih i najuvaženijih radnika Kliničkog centra u Nišu

Saša Seferović
Saša Seferović, Foto: Facebook

Saša Seferović (59), glavni anestetičar Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu, koji je bio zaražen virusom korona, izgubio je sinoć bitku za život, uprkos maksimalnim naporima lekara.

Seferović, koji je bio jedan od najstarijih i najuvaženijih radnika Kliničkog centra u Nišu, na mehaničkoj ventilaciji borio se za život 10 dana.

- Sinoć su lekari Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju izgubili bitku za život Saše Seferovića, koji je bio glavni tehničar i jedan od najstarijih anestetičara u Kliničkom centru Niš. Čovek koji je bio i učitelj i duhovni otac većini mladih sestara sa klinike, a i neko od koga su učili mladi lekari koji su dolazili na specijalizaciju. Iako su se na klinici za anesteziju trudili da svog najstarijeg anestetičara poštede odlaska u kovid objekte, prvenstveno zbog njegovih godina i propratnih bolesti, on nije mario za to, bio je logistički centar klinike, organizovao je opremanje i rad intenzivnih nega u kovid objektima. Bio je veliki i častan čovek, njegov gubitak je nenadoknadiv, ali ćemo se svi, i lekari i anestetičari i sestre intenzivnih nega, zbog uspomena na njega i zbog svih ostalih teško obolelih pacijenata, boriti do kraja - rekao je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

Janković navodi da je Seferović do poslednjeg radnog dana bio na prvoj liniji bitke sa kovidom. U znak poštovanja prema preminulom kolegi na Fejsbuk stranici Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju njegova fotogafija postavljena je za profilnu.

Seferović je drugi radnik Kliničkog centra u Nišu koji je preminuo od posledivca korona virusa. Pre njega bitku sa opakim virusom izgubio je i direktor Urgentnog centra, dr Miodrag Lazić, ujedno poznati ratni hirurg.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi