Korona, KBC Zemun
Alo/Vladimir Marković
KBC Zemun, korona virus

Alo.rs/ Vladimir Marković

KBC Zemun, korona virus, Foto: Alo.rs/ Vladimir Marković

Ona se KC Niš lečila pod sumnjom na infekciju kovid 19, a njeno stanje se značajno pogoršalo zbog čega je priključena na mehaničku ventilaciju.

Od tada su ona i njena beba bile pod 24-časvonim nadzorom lekara, ginekologa, anesteziologa i pulmogloga. Plod je bio vitalan, ali zbog pogorštanja vitalnog stanja konzilijum je doneo odluku da se žena porodi carskim rezom u 31. nedelji trudnoće. Na žalost, došlo je do srčanog zastoja i beba je nakon sat vremena preminula.

- Trudnica je potom vraćena u Jedinicu intenzivne nege na mehaničku ventilaciju. Međutim, bolest je dobila i sistemski karakter sa popuštanjem više organa i pored svih napora ona je u 8:55 preminula – rekao je za naš list director Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković i tom prilikom u ime Kliničkog cenra izrazio iskreno žaljenje i saučešće porodici preminule porodilje.

On je dodao, s obzirom na to, da je veliko interesovanje javnosti, kod porodilje nije potvrđen pozitivn nalaz na kovid-19, a KC Niš je pokrenuo standardnu procedure za ovakve procese te će komisija sastavljena od lekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smri.