Beba
Twitter
Beba

Twitter

Beba, Foto: Twitter

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje svaki vid nasilja nad umetničkim slobodama i ugrožavanje fizičkog integriteta autora i posetilaca na kulturnim događajima, ali isto tako smatra da prikazivanje i afirmisanje skarednih i nemoralnih sadržaja, "zaogrnuto plaštom navodne stvaralačke kreativnosti", s punim pravom izaziva negativne reakcije najvećeg dela javnosti.

Ministarstvo je u saopštenju koje je dostavilo medijima ocenilo da "prizori sa iskasapljenim bebama odsečenih udova ili sa sekirama u glavama nedonoščadi predstavljaju patologiju i devijaciju svesti, a ne umetnost u bilo kom njenom obliku".

"Ma koliko to neko želeo da opovrgava ovo društvo i dalje ume da razlikuje dobro i zlo u njihovim osnovnim sadržajima i postojaće sve dok to bude umelo. Napad nije smeo da se desi, ali ni izložba sa onako užasavajućim pojedinim radovima nije smela da bude otvorena. Ona delom svog takozvanog andergraund sadržaja i pripada ''podzemlju'' ljudskog duha, kao što i napadači na nju pripadaju huliganskom podzemlju", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Ministarstvo je osudilo oba modela ponašanja i pozvalo čitavo društvo da poštuje zakonske norme i opšteprihvaćena moralna načela, kako bi se izbegle sve potencijalne situacije ovog ili sličnog tipa, a od nadležnih organa očekuje da pronađu i privedu pravdi lica koja su upadom na izložbu i drugim nedopuštenim radnjama ugrozila javni red i mir.

Bonus video: 

Pročitajte još:

Komentari (3)

branka met

15.10.2020 16:14

Mene samo interesuje ko je dozvolio ovu izložbu. A o onome ko je u stanju nešto ovako da slika mislim da je zreo za neku ustanovu koja leči mentalne i psihičke poremećaje.

Ana

15.10.2020 17:08

To je samo crtez. Inteligencija vam je na nivou trave.

Милица

16.10.2020 07:03

Они који су дозволили изложбу неће одговарати?! Док ће са друге стране људи који су осујетили изложбу бити приведени правди?! Нацрташ осакаћено дете са секиром у глави и позовеш децу да то гледају и ником ништа, а ако поцепаш такав цртеж ти си хулиган и приводи те полиција?!