Paraćin
Google street view
Paraćin

Google street view

Paraćin , Foto: Google street view

Jelicu Lazarević iz Mirilovca nadomak Paraćina nepoznati muškarac je pre dva meseca prevario uzevši joj pet hiljada dinara pod izgovorom da mu je guma na kamionu u kojem prevozi stoku probušena. Ona je, na žalost, tek jedna od najmanje troje meštana Mirilovca koji su naseli na ovu priču.

Sedamdesetpetogodišnji Ljuban Malobabić, takođe iz Mirilovca, za RT Paraćin prepričava svoj nedavni susret sa, izgleda istim prevarantom, kojem je želeo da pomogne.

Ovom događaju prisustvovala je i Ljubanova snaja Marijana koja se u tom trenutku nadala da je zaista reč o pozajmici. Svega nekoliko minuta kasnije, kada je dete vodila u školu, videla je osobu kojoj je njen svekar dao novac u automobilu i kasnije saznala da su Malobabići u stvari prevareni.

Sa sličnim izgovorom prevarant se pojavio i na vratima Jelice Lazarević koja ga je čak i pustila u svoj dom. Baka Jelica je prevarena pre dva meseca, ali se i dalje seća razgovora kao i toga kako je izgledala osoba kojoj je navodno pozajmila novac.

Priču o prevarenim Mirilovcima je na društvenoj mreži Facebook podelio njihov komšija Vladan Petrović. Za svega nekoliko sati u komentarima su počeli da se javljaju meštani okolnih sela, pa postoji mugućnost da je prevarenih mnogo više.

Meštani Mirilovca koji ove slučajeve prevare nisu prijavili policiji, kažu da su i ranijih godina imali posla sa prevarantima koji su od njih kupovali stoku pod izgovorom da će novac doneti za nekoliko dana što nikada nisu uradili. Kažu da su sada naučili lekciju, da će u budućnosti biti obazriviji i mole svoje komšije ali i meštane okolnih sela da ne nasedaju na ovu vrstu prevare.

PROČITAJTE JOŠ: