Ne diraj!!! rekla Nina
Profimedia
Željko Ražnatović Arkan

Profimedia

Željko Ražnatović Arkan, Foto: Profimedia

Fotografija tigra se brzinom svetlosti našla na naslovnim stranicama najpoznatijih inostranih dnevnih novina željnih saznanja o glavnim junacima srpsko-hrvatskog rata.

Mladunče tigra počelo je da pravi društvo Srpskoj dobrovoljačkoj gardi Željka Ražnatovića Arkana još u vreme Vukovara. Tigar se premijerno pojavio na čuvenoj fotografiji na kojoj ga drži komandant Željko, dok se u pozadini vide saborci sa fantomkama naoružani do zuba.Ta fotografija se brzinom svetlosti našla na naslovnim stranicama najpoznatijih inostranih dnevnih novina željnih saznanja o glavnim junacima srpsko-hrvatskog rata.

– Tada su Arkanovi dobrovoljci nazvani Tigrovi. Takođe se tigar mogao videti na drugim brojnim fotografijama i snimcima sa ratišta, a njegov uplašeni pogled vam govori da nije oduševljen ambijentom u kome se nalazi. Kada se Legija pridružio Arkanovoj Gardi, počeo je posebnu obuku regruta koji su pre toga prošli obuku Borislava Pelevića. Unapređeni gardisti su nazvani “Super Tigrovi” – otkrio je administrator stranice “Legende devedesetih”.

Kako se pričalo, čuveni tigar je zapravo bio tigrica pod imenom Maza i sa ratišta ju je Arkan doneo bivšem direktoru Beo Zoo vrta, Vuku Bojoviću.

Pre više od godinu dana pojavila se lažna vest na jednom portalu o smrti upravo tog tigra koga su u tekstu nazvali Nelson. Međutim, mediji su preneli da je tigrica živa. U vreme kada ju je Arkan pokazao bila je mladunče, a prosečan životni vek tigrova je oko 25 godina.

Komentari (4)

danilo adzovic

08.08.2018 14:32

sajte danas film tj.reportazu uzivo sta rade kako zive super tigrovi.samo da ne prodju posle reportaze kao veseli bjelopoljac rakac koji danas ore nebeske njive.

šone

08.08.2018 14:35

Šta je pisac hteo reći

gorana

08.08.2018 14:39

nije se zvala maza nego tigrica mica.

Zemun

08.08.2018 18:24

Setih se, koliko smo se smejali, sto drzi tigra kao kera..