Milan Bakić
Youtube Printscreen
Milan Bakić

Youtube Printscreen

Milan Bakić, Foto: Youtube Printscreen

Vozač sanitetskog vozila u Domu zdravlja Kula Milan Bakić spasao je život Mihajlu (11) iz Loznice na plaži u Meljinama kod Herceg Novog.

Dečak je sa mola skočio u more i udario glavom o stenu, a izvukao ga je Milan i pružio mu neophodnu prvu pomoć pošto je mališan počeo teško da diše, da povraća i da pada u neku vrstu kome.

Pročitajte još:

Skromni Milan priča da ima 15 godina staža, te da je dečaku u pomoć priskočio najsmirenije moguće, ali da je prizor bio stravičan.

- Dečak je bio skroz krvav. Polako sam ga uzeo ispod ruku i sa nekoliko ljudi koji su prišli da pomognu odneo ga do peškira. Odmah sam shvatio da ima teške telesne povrede jer je počeo da diše teško i da povraća te sam ga okrenuo na bok. Počeo je da pada u neku vrstu kome, a meni je bio cilj da ga održim u svesnom stanju do dolaska lekara, pa sam ga prskao vodom i blago štipao za obraze. Ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći i odvezla ga sanitetom - priseća se strašnog događaja Milan, i kaže da je u strahu čekao da mu se javi Mihajlov otac da čuje da li je dečak dobro.

Mihajlov otac Dimitrije Vlaović kaže da mu je sin odvezen u bolnicu u Meljine gde je ustanovljeno da mu je slomljen sedmi pršljen i da ima frakturu lobanje od šest centimetara uz duboku povredu na glavi.

Žena se u Gračanici obesila o bakarne cevi centralnog grejanja! Policijski službenici obavili uviđaj, a onda zanemeli od šoka!

AUTOR: Srpska info/D.S. DATUM I VREME: 07.09.2019. 12:39 Užas! Policija, Foto: Alo/ Masanori Jošida Pedesetogodišnja A. I. (50) sinoć oko 23 sata obesila se u prizemlju kuće u mahali Čiriš u Gračanici. Građani na nogama! Na vežbi su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova prikazali veštine, opremu i naoružanje.

- Rekli su nam da je velika tragedija izbegnuta zahvaljujući Milanovoj brzoj reakciji, a zbog težine povreda odmah je prebačen u Risan na Kliniku za neurohirurgiju. Tamošnji lekari su pokazali veliku profesionalnost i stručnost i praktično su nam spasli sina jer su povrede bile takve da je postojala opasnost da više neće moći da hoda. Sada je kod kuće i hvala bogu oporavlja se - priča za otac nesrećnog dečaka.

Milan Bakić

Youtube Printscreen

Milan Bakić, Foto: Youtube Printscreen

Kaže i da je u kontaktu sa Milanom i da jedva čeka da ga vidi i izljubi kao rođenog brata zato što je prvenstveno on zaslužan za oporavak malog Mihajla. I Milan je rekao da jedva čeka da vidi Vlaoviće uz napomenu da se nada da će Mihajla zateći na nogama.

- Ovo je konkretan primer koliko je obrazovanje bitno. Ja sam završio saobraćajnu školu, a potom sam kao vozač saniteta završio medicinski kurs u Beogradu koji je obavezan za sve moje kolege vozače koji rade u medicinskim ustanovama. U prilog tome koliko je kvalitetan sertifikat koji smo stekli, govori i činjenica da sa njim možemo da radimo bilo gde na svetu. Sve moje kolege tu svoju obavezu shvataju veoma ozbiljno jer smo i mi članovi medicinske ekipe i tu smo da na terenu pomognemo sestrama i lekarima u vršenju svoje dužnosti. Ovoga puta to je i dokazano na konkretnom primeru i neizmerno mi je drago što se Mihajlo oporavlja i što će sa njim sve biti u redu - priča nam Milan.

Otac dečaka: Šta bi se desilo da nije bilo Milana

Mihajlov otac kaže da mu se sin oseća dobro, da pomalo hoda i da bez problema sedi.

- Ostalo mu je još petnaestak fizikalnih terapija i onda ide na banjsko lečenje. Lekari su optimistični i smatraju da će vremenom doći do potpunog oporavka. Zaista ne mogu da zamislim šta bi se desilo da nije bilo Milana. Ovako, nadamo se najboljem i brzom oporavku Mihajla, koji jedva čeka da krene u školu - priča nam Dimitrije Vlaović.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!