Prodavnica
Alo!/ Dejan Briza
Prodavnica

Alo!/ Dejan Briza

Prodavnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Teška vremena izgovor su koji neki nekolicina ljudi koristi kako bi opravdali svoje "kraduckanje". Prodavci su spremni na svakojakva lukavstva kako bi nasamarili svoje mušterije i uzeli im koji dinar više. Takve prevare dešavaju se mahom na pijacama, kako našim, tako i u inostranstvu.

Došli smo do snimka na kom se jasno vidi kako prodavačica na jednoj pijaci vara tako što je na vagu prikačila kesu kojom "otežava" gramažu namirnica koje meri.

Pročitajte još:

 

Jedna naša čitateljka poslala nam je snimak sa jedne pijace u Belorusiji i, kako tvrdi, isti ovakav slučaj desio se i njoj pre nekoliko dana na Bajlonijevoj pijaci u Bulevaru kada je kupila kilogram banana po ceni od 200 dinara, iako je pisalo da je cena za kilogram 120 dinara.

- Tačo mogu da procenim koliko banana ima u jednom kilogramu, kupujem ih deci gotovo svakodnevno i zavisno od veličine banana znam koliko njih staje u kilogram. Kad mi je prodavac rekao da u kesi imam preko kilo i po bilo mi je malo čudno ali nisam htela da pravim problem. Međutim, đavo mi nije do mira pa sam otišla u upravu pijace i zamolila ih da mi izmere kesu. Kad su mi rekli su mi da su banane teške 900 grama pao mi je mrak na oči! Vratila sam se kod prodavca, zahtevala da mi ponovo premeri i vrati razliku u novcu, Stavio ih je na vagu, a onda sa kantara skinuo neku kesicu i sve mi je bilo jasno.

Pročitajte i ovo:

 

Čitateljka našeg portala je po povratku kući na internetu potražila kako ovj trik funkcioniše i nabasala na jedan sa pijace u Belorusiji.

Pogledajte kakav trik koristi prodavačica kako bi povećala težinu robe koju prodaje i sledeći put otvorite četvore oči: