VOJSKA SRBIJE DANAS DOBILA UBOJITU POŠILJKU IZ RUSIJE Kad su TRANSPORTNI AVIONI počeli da sleću na Batajnicu, niko nije mogao DA POVERUJE da je počelo!

Sve obavljeno u najvećoj tajnosti

Vojna policija, 5. bataljon, Vojska Srbije
Vojna policija, 5. bataljon, Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane/Damir Banda

* Vojska Srbije dobila 30 oklopnih vozila BRDM-2M

* Vozila donirala Rusija zajedno sa 30 tenkova

* Vozila dovezena transportnim avionima 

Trideset oklopnih transportera BRDM-2 stiglo je danas oko 13 sati iz Rusije na aerodrom u Batajnicu, sa čime je započela realizacija dela dogovora koji su postigli predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić o doniranju 30 ruskih tenkova i 30 oklopnih vozila za Vojsku Srbije.

Glavni adut BRDM-2 predstavlja teški mitraljez KPVT kalibra 14,5mm. Borbeni komplet je 500 metaka. U ručno pokretnoj kupoli nalazi se i spregnuti mitraljez PKT 7,62mm, a posada je naoružana i standardnim ličnim oružjem za posade oklopnih vozila.

BRDM-2M oklopna vozila
BRDM-2M oklopna vozila, Foto: printscren youtube

 

Danas se taj oklopni izviđački automobil koristi u četama komandnih bataljona Kopnene vojske i u svim tenkovskim i mehanizovanim bataljonima.

 

Tokom životnog veka ovo vozilo je za potrebe armija nekadašnjeg Varšavskog ugovora proizvođeno u mnogobrojnim verzijama različite namene. Sada su aktuelni i mnogi projekti modernizacije ovog vozila, sa ciljem povećanja borbene vrednosti i upotrebnog veka.

BRDM-2M oklopna vozila
BRDM-2M oklopna vozila, Foto: printscren youtube

 

Ta vozila nekadašnja Jugoslovenska narodna armija nabavljala je od 1967. do 1985. godine i tada je stiglo oko 280 oklopnjaka.

U ratnim uslovima u pratnji pešadije pokazao se kao vrlo korisno vozilo zbog pokretljivosti i preciznosti mitraljeza. U današnje vreme u Vojsci Srbije jedino je operativna izviđačka verzija BRDM-2.

BRDM-2M oklopna vozila
BRDM-2M oklopna vozila, Foto: printscren youtube

 

Prema prvim saznanjima, za sada nije predviđeno da se ova vozila prezentuju javnosti.

VOJSKA SRBIJE HITNO OBAVEŠTAVA JAVNOST NATO ne prepoznaje Kosovo kao državu, sastanak u Briselu je prekinut, a vrhovna komanda je donela ODLUKU

SVE JE DOGOVORENO SA VUČIĆEM! Hitan sastanak vojnog vrha na Tari, doneta VELIKA ODLUKA! Srbija kreće!

(FOTO) MUNJEVITA AKCIJA SRPSKIH I GRČKIH SPECIJALACA Spustili su se helikopterom i opkolili kuću! Teroristi nisu imali šanse

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi