USRED SKUPŠTINSKE SALE Kad su poslanici izglasali uvođenje doživotne robije, Igor Jurić je zbog svoje ćerke ustao i načinio jedan gest!

Završeno je glasanje, 159 poslanika bilo je za, nije bilo uzdržanih, ni protiv.

Igor Jurić
Igor Jurić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna zatvora za najteža krivična dela.

NEMOJ NI SLUČAJNO DA SE PORODIŠ! Direktor "Koridora Srbije“ pred završetak radova poslao poruku trudnoj supruzi i nasmejao celu zemlju!

Doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je u skladu s predlogom Fondacije "Tijana Jurić" koji je podržalo oko 160.000 građana.

 

Doživotna kazna zatvora proširena je i na sva druga krivična dela za koja je prema važećem zakonu predviđena kazna od 30 do 40 godina.

DA LI NAS ČEKA NOVA PROVALA OBLAKA? Formirale su se jake grmljavinske oluje, evo šta kažu METEOROLOZI!

Ta dela su ubistva predstavnika najviših državnih organa, teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, genocid, zločin protiv čovečnosti, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, terorizam.

Poslanici
Poslanici, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Predviđeno je da osuđenik na doživotni zatvor može uslovno da se otpusti nakon izdržanih 27 godina zatvora.

U skladu sa inicijativom Fondacije "Tijana Jurić" predviđeno je, međutim, da sud ne može otpustiti osuđenog za krivična dela određena tom inicijativom - za one koji su osuđeni zbog ubistva dece, trudnica i nemoćnih lica.

Predviđene su i strože kazne za povratnike učinilaca krivičnih dela.

Glasanje u sali pratio je i osnivač Fondacije Igor Jurić, koji je aplauzom pozdravio usvojene izmene zakona.

Podsetimo, Igorovu ćerku Tijanu Jurić (15), je pre tri godine ubio mesar iz Surčina Dragan Đurić, koji je uhapšen posle 13 dana potrage i osuđen na 40 godina zatvora. 

Igor Jurić
Igor Jurić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi