Danica Grujičić
Tanjug/Dimitrije Nikolić
Danica Grujičić

Tanjug/Dimitrije Nikolić

Danica Grujičić, Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Novimenova v.d. direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije prof. dr Danica Grujičić, koja je juče izjavila da se odrekla novčane nadoknade za mesto direktorka instituta, tj. da će celokupnu platu preusmeriti u humanitarne svrhe za pomoć najtalentovanijoj deci, sada se oglasila po pitanju gorućeg problema huliganskog nasilja.

Njena poruka se tiče brutalnog premlaćivanja dečaka M. M. (16), koga je pretukla grupa maskiranih napadača nakon utakmice igrane na stadionu Fudbalskog kluba Torlak u Kumodražu.

M. M. je bio u životnoj opasnosti, i lekari su se borili da sačuvaju njegov život.

Do napada je došlo u ponedeljak uveče u blizini pomenutog stadiona. M. M. je ranije tog dana iz publike gledao utakmicu Torlak-Studentski grad, a po završetku utakmice njega je sačekala i napala grupa maskiranih huligana sa palicama u rukama.

Doktorka Grujičić je na svom Fejsbuk profilu postavila snimak u kome je izrekla svoje mišljenje po ovom pitanju koje je postalo opšti društveni problem.

Danica Grujičić

Tanjug/Tanja Valič

Danica Grujičić, Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

- Danas sam pregledala dečka, koji je ni kriv ni dužan, bio napadnut od strane pet "heroja", dakle pet na jednog sa bejzbol palicama, udarali su ga po glavi, što se može samo okarakterisati kao pokušaj ubistva - rekla je doktorka Grujičić i skrenula pažnju na to da svi mi imamo odgovornost da sprečavamo ovakvo ponašanje:

- Dečaku je ozbiljno ugrožen život, ima šansu da se izvuče uz velike muke i puno sreće, i postavljam pitanje šta rade roditelji, šta radi zajednica da dečko koji je prvi put otišao na utakmicu dobije batine i to takve da mu je ugrožen život.

- Pet "junaka", pet "heroja", pet smradova je napalo jednog dečka, sram da ih bude, i njih i njihovu školu i njihove roditelje i sve one koji su gledali u šta su izrastali ti klinci.

 

Komentari (8)

Dragan

17.05.2019 13:23

Tri smrada su šipkama napali(okrvavili) Borka Stefanovića pre više od šest meseci,pa ništa?

Bg Dex 1970

17.05.2019 14:01

Pridružujem se doktorkinom komentaru u vezi ovog gnusnog zločina. Svaka njena rečenica joj je na Mestu. Ja sam siguran da će policija odraditi svoj deo posla i to veoma brzo, ali što se tiče pravosuđa, nisam baš. Ipak su to, pretpostavljam mamini i tatini sinovi. Njihovi roditelji su, uglavnom, intelektualci koji su svoju decu vaspitavali preko telefona, jer nisu imali vremena za klasično, kućno vaspitanje zbog posla. Pored toga, oni su uticajni u pravosuđu, policiji. Zato sam veliki skeptik.

VUK

17.05.2019 17:56

Svaka Vam cast...kamo srece da imamo u ovoj nasoj napacenoj zemlji jos takvih lekara,a pre svega ljudi...dace valjda Bog da sudstvo pocne jednom da radi u korist normalnih i postenih gradjana i da drzava i zakon bude jaci od huligana.

Lion

17.05.2019 18:00

To bre bakuta, reci im!

Sanja

20.05.2019 14:29

@Lion - Pa mama ti bakuta..nisam ni Sanja ni ova doktorka ali bi se us..kad bi znao ko sam..balavi

Slavica

18.05.2019 10:52

Skidam Vam kapu za sve.

Istinu rekla žena

18.05.2019 20:45

Čime šokira,jel istinom?Jel rekla nešto što nije istina.Ja mislim da je čak i ulepšala,tj.rekla koliko je moglo na kulturan način.Svaka joj čast,žena ipo,svaka joj je tačna.Ovo je žena za divljenje i svako poštovanje.

Predrag

20.05.2019 09:39

Volim kad doktorka ovako pojednostavi stvari. Jer tako je u ordinaciji i hiruskoj sali! Kad krenu sociolozi, pedagozi, tuzilastva, a tek sudovi... pisi propalo!