Akcija "Oluja", oluja
Tanjug/Arhivska/Vladimir Dimitri
Akcija

Tanjug/Arhivska/Vladimir Dimitri

Akcija "Oluja", Foto: Tanjug/Arhivska/Vladimir Dimitri

Na porodičnom imanju Bogoljuba Popovića u selu Čista Mala, u subotu je velikim slovima osvanuo grafit sa porukom "Četnik, seli se" uz simbolično slovo "U".

Grafit je prva uočila Bogoljubova supruga Boja koja je, kako se navodi, iz straha za sigurnost istog dana napustila imanje i otišla kod sinova u Banjaluku.

Vest o ispisanom grafitu ovom portalu telefonom je javio Bogoljubov sin Goran iz Banjaluke.

- Čitavom dužinom zida, nekadašnje štale, ali i na samom ulazu u dvorište, bio je ispisan grafit na kojem nam je jasno poručeno da se selimo i da nismo dobrodošli u svojoj kući i u svom selu - rekao je on.

– Eto, za dva dana u Hrvatskoj se proslavlja Božić i ja ne mogu da se ne pitam da li su ove reči prava slika te Božićne ljubavi, poruke mira i svega o čemu se priča u ovo praznično vreme – pitajući se zaključuje Goran.

Pročitajte još:

Kako ističe, ranije neprijatnosti koje su imali nisu ih odvratili od želje da obnove kuću i imanje.

- Prvih godina nakon povratka, majku je vozač izbacio iz autobusa kojim je putovala uz selo. Reči koje su joj i tada upućene, jasno su ukazivale da se radi o nacionalnoj mržnji i netrpeljivosti. I tada sam prijavio slučaj svima za koje sam smatrao da trebaju biti upućeni šta se dešava. Nedugo potom dobio sam odgovor od nadležnog autoprevoznika da to nije bio jedini slučaj žalbe ljudi iz istih razloga. Iako je za to bio odgovoran jedan čovek, vozač, smatrao sam da firma koju predstavlja mora reagovati zbog kršenja najosnovnijih ljudskih prava. Reagovali su i slična situacija se više nikada nije ponovila. Naprotiv. To nas je, na neki način, ponovo ohrabrilo da verujemo u slobodu i slobodnu državu, te smo obnovili porodičnu kuću, imanje, zasadili vinograde i masline, počeli ulagati u poljoprivredu i razmišljali o razvoju turizma u tom, danas, gotovo pustom selu iz kojeg smo otišli pre više od dve decenije i ne svojom voljom - objašnjava Goran.