Jednu stvar svi Srbi rade na svadbama i proslavama, a ne znaju da je STROGO ZABRANJENO!

Ogrnu trobojku pa krene slavlje!

Navijači Srbije Srbija zastava
Zastava sa grbom zabranjena je za svadbe i proslave, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Vijorile su se srpske zastave na poslednjem dočeku priređeno našim srpskim delfinima. Zastavom se ogrću navijači u euforiji pobede, ali i svatovi. Ovo obeležje neretko se nađe na konferencijama ili tribinama. Ipak čini se da zastava nije draperija ili dekoracija, već državni simbol! I baš zato su Zakonom o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne jasno propisana pravila kada, gde i na koji način se zastava postavlja.

Bačena bomba na džip bivšeg KOŠARKAŠA PARTIZANA

Mnogi ne znaju da zastava Republike Srbije postoji u dva oblika, kao državna zastava i kao narodna zastava, i to u razmeri tri prema dva.

Kolike su kazne

Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se pravno lice koje upotrebi zastavu u obliku koji nije utvrđen Ustavom i zakonom. Tako će se kaznom od 40.000 do 400.000 dinara kazniti pravno lice ako istakne oštećenu zastavu, a fizičko - kaznom od 5.000 do 20.000 dinara.

- Građani ne razlikuju državnu od narodne zastave, pa nesvesno krše propise o njenom korišćenju i postavljanje – priča heraldičar, đakon Nenad Jovanović direktor Centra za istraživanje pravoslavnog mehanizma.

Vesni zakazali operaciju da joj odstrane veliki tumor, kada je otišla u bolnicu lekari ostali u šoku!

Zakon je jasan. Državnu zastavu mogu da upotrebljavaju samo državne institucije nikako građani!

Razlike na koje građani treba da obrate pažnju. Državna zastava je horizontalna trobojka, sa crvenim, plavim i belim poljem koja su iste visine, a preko svega se, centra pomerenog ka jarbolu za jednu sedminu ukupne dužine zastave, nalazi se Mali grb. Narodna zastava jeste horizonatlna trobojka, takođe dugačka tri i visoka dva metra, sa poljima istih visina.

Nedelju dana pred venčanje saznala je odvratnu istinu o vereniku, ali je odlučila da se uda! Dan venčanja pretvorio joj se u najgoru NOĆNU MORU

- Ne može čovek na kući da drži zastavu sa grbom jer to nije državna institucija. Ni privatne firme ne mogu da okače zastavu sa grbom. Zastava sa grbom se ne sme koristiti na svadbama, dočeku sportista i drugim proslavama. Za sve takve manifestacije građani treba da koriste narodnu zastavu – ističe Jovanović.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: B
  05/08/2018 - 23:20
  E sad jos zakon o zabrani krsne slave i to je to ... u hrvatskoj na svakoj kuci zastava sa sahovnicom se viori ...
 • Korisnik: zoRAn
  05/08/2018 - 16:55
  Jedna drzava, dve zastave??? Jedna zastava je lazna!!! Kupljene diplome ce pokopati Srbiju.
 • Korisnik: srbija
  05/08/2018 - 12:12
  Nek kaznjavaju u Presevu, Albanske zastave se viore iz svakog auta u gradu
 • Korisnik: XXL
  05/08/2018 - 11:33
  Najbolje da nemamo nikakvu već da obesimo gaće dok slavimo. Svašta Režimska i građanska zastava ...
  • Мирослав @XXL
   05/08/2018 - 13:03
   Није режимска него државна застава. Ако то не разликујете онда можете обесити и гаће. Важећи Закон о грбу и застави је на снази од 2009.
  • XXL @XXL
   05/08/2018 - 15:01
   Za prijatelja @Miroslav znam dobro šta sam napisao kao i šta piše u Ustavu i kako se kod nas sama država odnosi sa samom sobom ili Režim sa istom (iz nekog ličnog malog iskustva od 33.g. koristeći neke državne institucije koje su u službi ovih navedenih na moju štetu). Naravno pozz.
  • hm @XXL
   05/08/2018 - 18:45
   @ Miroslav, Pa da .... kreteni doneli ustav .... propisuju razlicite zastave .... jedna da se sepure jedna za sirotinju .... ahahahahahahaha Jbt ja sam pretpostavljao da smo totalni tutumraci, ali .... ovaj zakon je pobedio iu nivou imbecilnosti ....
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi