Siniša Mali
Alo.rs
Siniša Mali

Alo.rs

Siniša Mali, Foto: Alo.rs

* Siniša Mali obišao Srboauto

* Posebno ga raduje rast broja zaposlenih

* On ističe da će biti rešen i jedan od najvećih problema u ovoj opštini- klizište na Umci

Ministar je rekao da je ponosan na reformu Poreske uprave koja je od 1. jula organizovana na novi način, mnogo efikasnija i sa manjim brojem filijala.

„Danas sam imao prilike da obiđem filijalu Poreske uprave na Čukarici i razgovaram sa zaposlenima. Kao što znate, reorganizacija Poreske uprave je završena, uspeli smo da sa 178, broj filijala smanjimo na 37, ali ono što je najvažnije je da u svim tim filijalama zaposleni imaju dobre uslove za rad. Nastavićemo sa reorganizacijom, a ja ću u narednom periodu obići svih 37 filijala, razgovaraću sa svim zaposlenima, da bi video šta je to što još možemo da uradimo da ,u upravama koje su pod Ministarstvom finansija, poboljšamo uslove rada, kako bi imali što bolje rezultate“, kaže ministar.

"Zahvalan sam Vučiću i Ani na poverenju!"

AUTOR: alo.rs DATUM I VREME: 25.05.2018. 15:49 Nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić uputila Skupštini Srbije predlog da Siniša Mali bude novi ministar finansija, aktuelni gradonačelnik Beograda poručio je da je počastvovan i izuzetno zahvalan predsedniku republike i premijerki.

O tome koliko država i privreda dobro funkcionišu u praksi, ministar se uverio na primeru kompanije „Srboauto“ koja se bavi remontom i održavanjem svih vrsta teretnih vozila i autobusa i koja sarađuje sa Vojskom Srbije.

Mali je obišao „Srboauto“ i u razgovoru sa direktorom Predragom Tomićem, rekao da ga posebno raduje stalan rast broja zaposlenih. „ Ovo je pre svega porodična kompanija. Kada sam pitao koliko dece imate, rekli ste mi devetoro, neka deca su vam porasla i preuzela deo posla. Vi ste pravi primer domaće kompanije koja je nosilac razvoja naše ekonomije. Mi ćemo vam pomoći za nabavku nove opreme i proširenje kapaciteta, a na vama je da zapošljavate nove ljude i radite što više“, rekao je ministar.

Siniša Mali

Alo.rs

Siniša Mali, Foto: Alo.rs

Ministar objašnjava da država nastoji da što više rastereti privredu smanjenjem opterećenja na zarade. „Prošle godine smo smanjili opterećenje sa 63 na 62%. Otkriću vam nešto, ovo prvi put govorim za javnost. Ove godine će opterećenje na zarade biti smanjeno za još jedan procenat, ali nastavljamo sa tom praksom, tako da ćemo vam dati mogućnost da, novac koji ćete uštedeti, umesto da plaćate te doprinose državi, uložite u nove investicije i novo zapošljavanje, a kroz subvencije vam dajemo mogućnost da uhvatite još veći zalet. Hvala vam što svojim radom i uspešnim poslovanjem gradite jednu lepšu i bolju sliku Srbije“, rekao je ministar.

Direktor kompanije Predrag Tomić kaže da “Srboauto” sarađuje sa najvećim svetskim kompanijama i da je ponosan partner Vojske Srbije i zahvalio na podršci države. „Usavršavaćemo svoj rad, pre svega, uz podršku ljudi iz Republike i sa lokalnog nivoa“, kaže Tomić. Ministar je Tomiću poklonio Dušanov dinar, kako bi mu posao bio još uspešniji.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Sa predsednikom opštine Čukarica, Srđanom Kolarićem, ministar je govorio o svemu što je za ovu opštinu urađeno u poslednjih pet godina, ali i o velikom investicionom planu od 12 milijardi evra, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić, a koji se tiče svih opština u Srbiji, pa tako i Čukarice. „Drago mi je da mogu da najavim da će se, u sklopu velikog investicionog plana, graditi i Ostružnički kanalizacioni sliv, koji će rešiti problem otpadnih i kanalizacionih voda u ovom delu grada. Već se započelo na izradi projektno tehničke dokumentacije“, otkriva Mali. On ističe da će biti rešen i jedan od najvećih problema u ovoj opštini- klizište na Umci, a planu je i izgradnja tri nova vrtića i uređenje kluba za penzionere.

" Ali najvažnija stvar za Čukaricu je Makiško polje i razvoj metroa koji nas očekuje do kraja naredne godine. To će u potpunosti promeniti ovaj deo grada i doprineti kvalitetnijem životu stanovnika ove opštine. Cilj nam je da svaka opština u Srbiji ima dobru javnu upravu, razvijenu privredu, kvalitetnu infrastrukturu, školstvo i zdrastvo", kaže Mali.

BONUS VIDEO: Goran Vesić prognozira rezultat utakmice Jang Bojs - Crvena zvezda