UMESTO U ATELJEU, CRTA U TATU-STUDIJU! Jedna od najboljih među diplomcima Fakulteta likovne umetnosti četkicu i paletu zamenila mašinicom za tetoviranje!

Leonora Golubović diplomirala je kao jedan od najboljih studenata na Fakultetu likovne umetnosti u Beogradu i pre 10 godina nije mogla ni da pretpostavi da će karijeru graditi van ateljea ili bar likovnog kabineta neke škole, niti da će slikarsko platno zameniti ljudskom kožom.

Leonora Golubović
Leonora Golubović, Foto: Vladimir Marković / Alo!

Međutim, kako sa osmehom objašnjava za „Alo!“, i ona je bila samo jedna u moru školovanih umetnika koji su u toku studija život posmatrali kroz ružičaste naočare, pa se odmah nakon što je shvatila da do posla u struci neće doći prisetila reči jednog svog profesora.

Gruja Doroslovački je učinio nesvakidašnji gest koji će građanima Bečeja promeniti život iz korena!

AUTOR: Zorana Bogdanović DATUM I VREME: 20.10.2019. 10:15 Stanovnik Beograda Gruja Doroslovački odlučio je da učini nesvakidašnji gest kako bi doprineo da građani njegovog rodnog Bečeja dobiju bolje uslove za život. Gruja Doroslovački i Dragan Tošić, Foto: Z.

- Lepo nam je pričao da je likovna akademija fakultet za bogate, a da ostali nakon što ga završe nemaju perspektivu. Bio je u pravu jer je mojim kolegama i meni realnost ubrzo udarila šamar i pokazala zube. Po diplomiranju sam prvo radila po kazinima i restoranima, a onda me je život odveo na prekookeanski brod, gde sam uplovila u svet slikanja na ljudskoj koži - priča Leonora dok „crta“ srce na ruci jedne devojke u svom studiju na Dorćolu.

Penzioneri tetoviraju imena unuka

Leonora kaže da nije retko da u njen studio dođu i penzioneri od 70 i kusur godina koji najčešće traže da im istetovira imena unuka.

- Dolaze mi i bake od 80 godina koje žele nove obrve. Ponekad i čitave porodice žele da se tetoviraju, pa dođu svi zajedno - kaže Golubovićeva.

Iako je maštala da u Parizu organizuje samostalne izložbe Golubovićeva je sasvim spontano počela i da tetovira na prekookeanskom brodu, a od tada se ne odvaja od mašinice za „šaranje“.

- Po nagovoru članova posade broda na kojem sam radila, osmelila sam se da u Majamiju kupim prvu mašinicu za tetoviranje, a potom sam upravo njih prve išarala. Ubrzo, devojke sa kojima sam radila su mi predložile da im istetoviram obrve i pokušam da im izbelim podočnjake i kapke, a ja sam im nakon što sam odgledala nekoliko tutorijala ispunila želju - kaže Golubovićeva.

Leonora Golubović
Leonora Golubović, Foto: Vladimir Marković / Alo!

Naša sagovornica ističe da je još u toku formalnog školovanja shvatila da samo umetnost može biti lepša od prirode, zbog čega se trudi da svako slikanje na ljudskoj koži pretvori u umetničko delo i ističe da baš zbog toga ne pristaje na kompromise.

 Leonora i ističe da Srbi najviše vole da tetoviraju slova, ruže i životinje.

- Devojke u poslednje vreme sve više traže tetovažu na butinama. Uglavnom je to šara podvezice ili neki simbol kao što je znak beskonačnosti ili perce - kaže ona.

Zanimljivosti iz tatu-studija

- Svaki treći klijent traži prepravku tetovaže.

- Nisu retki oni koji traže pomoć jer su sami sebe tetovirali običnim iglama koje su umakali u tempere i vodene bojice.

- Najkraće tetoviranje može da traje i samo 15 minuta, a najduže i nekoliko nedelja.

- Žene se mnogo više tetoviraju nego muškarci nakon što napune 50 godina.

 BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Luka
  20/10/2019 - 21:00
  Dobro od tetovaze ce da zivi i prezivljava kako god, a od talenta i umetnosti ce pokusati onako iz zadovoljsta da radi i gradi mogucnost da za zivota postane priznati umetnik za cija se remek dela otimaju kolekcionari. Konacno zar svi umetnici nisu radili ono sto su morali da bi prezivljavali godine u kojima su pocinjali. To joj je mnogo dostojanstvenija solucino no da nadje mecenu ili pak da mecena nadje nju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi