Leonora Golubović
Vladimir Marković / Alo!
Leonora Golubović

Vladimir Marković / Alo!

Leonora Golubović, Foto: Vladimir Marković / Alo!

Međutim, kako sa osmehom objašnjava za „Alo!“, i ona je bila samo jedna u moru školovanih umetnika koji su u toku studija život posmatrali kroz ružičaste naočare, pa se odmah nakon što je shvatila da do posla u struci neće doći prisetila reči jednog svog profesora.

Gruja Doroslovački je učinio nesvakidašnji gest koji će građanima Bečeja promeniti život iz korena!

AUTOR: Zorana Bogdanović DATUM I VREME: 20.10.2019. 10:15 Stanovnik Beograda Gruja Doroslovački odlučio je da učini nesvakidašnji gest kako bi doprineo da građani njegovog rodnog Bečeja dobiju bolje uslove za život. Gruja Doroslovački i Dragan Tošić, Foto: Z.

- Lepo nam je pričao da je likovna akademija fakultet za bogate, a da ostali nakon što ga završe nemaju perspektivu. Bio je u pravu jer je mojim kolegama i meni realnost ubrzo udarila šamar i pokazala zube. Po diplomiranju sam prvo radila po kazinima i restoranima, a onda me je život odveo na prekookeanski brod, gde sam uplovila u svet slikanja na ljudskoj koži - priča Leonora dok „crta“ srce na ruci jedne devojke u svom studiju na Dorćolu.

Penzioneri tetoviraju imena unuka

Leonora kaže da nije retko da u njen studio dođu i penzioneri od 70 i kusur godina koji najčešće traže da im istetovira imena unuka.

- Dolaze mi i bake od 80 godina koje žele nove obrve. Ponekad i čitave porodice žele da se tetoviraju, pa dođu svi zajedno - kaže Golubovićeva.

Iako je maštala da u Parizu organizuje samostalne izložbe Golubovićeva je sasvim spontano počela i da tetovira na prekookeanskom brodu, a od tada se ne odvaja od mašinice za „šaranje“.

- Po nagovoru članova posade broda na kojem sam radila, osmelila sam se da u Majamiju kupim prvu mašinicu za tetoviranje, a potom sam upravo njih prve išarala. Ubrzo, devojke sa kojima sam radila su mi predložile da im istetoviram obrve i pokušam da im izbelim podočnjake i kapke, a ja sam im nakon što sam odgledala nekoliko tutorijala ispunila želju - kaže Golubovićeva.

Leonora Golubović

Vladimir Marković / Alo!

Leonora Golubović, Foto: Vladimir Marković / Alo!

Naša sagovornica ističe da je još u toku formalnog školovanja shvatila da samo umetnost može biti lepša od prirode, zbog čega se trudi da svako slikanje na ljudskoj koži pretvori u umetničko delo i ističe da baš zbog toga ne pristaje na kompromise.

PROČITAJTE JOŠ:

 Leonora i ističe da Srbi najviše vole da tetoviraju slova, ruže i životinje.

- Devojke u poslednje vreme sve više traže tetovažu na butinama. Uglavnom je to šara podvezice ili neki simbol kao što je znak beskonačnosti ili perce - kaže ona.

Zanimljivosti iz tatu-studija

- Svaki treći klijent traži prepravku tetovaže.

- Nisu retki oni koji traže pomoć jer su sami sebe tetovirali običnim iglama koje su umakali u tempere i vodene bojice.

- Najkraće tetoviranje može da traje i samo 15 minuta, a najduže i nekoliko nedelja.

- Žene se mnogo više tetoviraju nego muškarci nakon što napune 50 godina.

 BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Komentari (1)

Luka

20.10.2019 21:00

Dobro od tetovaze ce da zivi i prezivljava kako god, a od talenta i umetnosti ce pokusati onako iz zadovoljsta da radi i gradi mogucnost da za zivota postane priznati umetnik za cija se remek dela otimaju kolekcionari. Konacno zar svi umetnici nisu radili ono sto su morali da bi prezivljavali godine u kojima su pocinjali. To joj je mnogo dostojanstvenija solucino no da nadje mecenu ili pak da mecena nadje nju.