Novi Sad
Alo/Dejan Briza
Novi Sad

Alo/Dejan Briza

Novi Sad, Foto: Alo/Dejan Briza

Tasić Knežević je u kratkom video snimku objasnila da je u Maksi ušla da kupi indijski orah i da je, budući da ga nije bilo, krenula da izađe iz prodavnice kada je zapištao senzor. U tom trenutku je iz prodavnice izlazilo još dvoje ljudi, ali je osoblje zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

“Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: 'Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade'”, ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.

Nataša Tasić Knežević je solistkinja u stalnom angažmanu Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, od januara 2018.

Pročitajte još:

OEBS ju je 2012. godine proglasio jednom od naistaknutijih Romkinja u svetu.

Iskreno nam je žao, Nataši smo se izvinili i lično

“Kompanija Delez Srbija se iskreno izvinjava i žali zbog situacije koja se dogodila Nataši Tasić Knežević. Verujemo da će ovo ostati usamljeni primer neodgovarajuce reakcije pojedinca i da se slične situacije neće dogoditi u budućnosti. Sa radnicima je započet proces interne kontrole postupanja prilikom oglašavanja senzora i ophođenja prema kupcima. Delez Srbija neguje vrednosti koje podstiču inkluziju i različitost i s tim u vezi još jednom želimo da izrazimo žaljenje zbog nastale situacije. Odmah smo stupili u kontakt sa gospođom Tasić Knežević i još jednom joj lično uputili izvinjenje zbog nelagode koju je doživela.”

Komentari (6)

Andjelka

31.12.2018 10:43

Postenije ljude od gospodje Natase njene majke i dve sestre nisam upoznala,slucajno ih poznajem i mogu reci sve najbolje onjima.A ove stvari koje se dogadjaju kod nas ,to je cist bezobrazluk i predrasude.Pozdrav za sve cetiri od gospodja Mire

vlajko

31.12.2018 14:57

Na žalost još uvek u Srbiji vladaju predrasude razne, pa se onda mnogi pitaju šta nam se dešava, strašno je to. A zamislite kako bi bilo da ista ta Romkinja nije isknut član društva, da li bi se onda Maksi izvinjavao.Svaka čast za umetnicu i što je prikazala pravo lice Srbije u 21 om veku.

Rj

31.12.2018 15:14

djubrad,fasisticka.....

pepa prasac

31.12.2018 16:10

naravno nisu se setili da joj za novu godinu barem poklone pakovanje indiskih oraha

SUMADINAC KG

31.12.2018 16:14

Sestro, presavij tabak nadji dobrog advokata pa ih oderi za diskrminaciju

Milan

01.01.2019 22:48

Na zapadu pretresaju ljude redovno, pa se niko ne buni, takodje neke ne, a neke da , bez obzira na boju koze, a i sta se buni, kada se zna da su cigani u tom fazonu vise nego beli.