LEK ZA NEROTKINJE Jedan dan u godini je posebno važan! Tada morate da uradite važnu stvar i Ona će vam doneti blagodet!

Izgovorite molitvu i prekrstite se.

Crkva, žena, molitva, sveća
Foto: Shutterstock

 

* Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljicu i zaštitnicu hrišćana

* Ona je svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima

* Poznata je po pomoći pojedincima i narodima u ratu i miru, i svuda u nevoljama

Događaj koji crkva praznuje desio se 14. oktobra 911. godine, u vreme cara Lava Mudroga (Filosofa). Bilo je svenoćno bdenje u Bogorodičinoj crkvi Vlaherne u Carigradu. Crkva je bila puna naroda, a negde u pozadini stajao je sveti Andrej Jurodivi sa svojim učenikom Epifanijem.

Majka malog Despota (12) objavila fotografiju sa sinom dan nakon njegove smrti! Reči koje je uputila svom "Dečaku leptiru" će vas slomiti!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 14.10.2019. 11:45 Tuga! Despot Lazić, Foto: Facebook printscreen Mali Despot Lazić (12) iz Bajine Bašte, "dečak leptir" preminuo je u petak, 11. oktobra, nakon što je tog dana srce po treći put prestalo da mu kuca.

U četiri sata posle ponoći, ugledao je sveti Andrej Presvetu Bogorodicu sa rasprostrtim omoforom iznad naroda, kao da tom odećom pokriva narod.

Bila je odevena u zlatokrasnu porfiru, i blistala okružena apostolima, svetiteljima, mučenicima i devicama. Sveti Andrej pokaza rukom Epifaniju i upita ga da li i on vidi ”Caricu i gospođu, kako se moli za sav svet”, što Epifanije začuđen potvrdi.

Svete mučenice
Svete mučenice, Foto: printskrin

IZMEĐU MITA I STVARNOSTI ĐURE JAKŠIĆA Najstarija muzejska institucija u Srbiji kreće u novu akciju "Nađi me"!

Pokrov Presvete Bogorodice jeste njen omofor (pokrivač) koji je ona razastrla nad Hrišćanima – u viđenju koje je imao prepodobni Andrej Jurodivi i njegov učenik.

Taksisti blokirali saobraćaj u centru grada, sa ostalih lokacija pristižu zabrinjavajuće informacije! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 14.10.2019. 15:45 - 14.10.2019. 16:21 Taksisti su danas blokirali Beograd, a reporetri Alo.rs nalaze se u centru grada gde su ulice sablasno puste kada nema saobraćaja na koji smo svi navikli Protestna vožnja će trajati od 14 do 17 časova, čime će glavne saobraćajnice u Beogradu blokirane i na njima se stvara gužva.

Zbog tog događaja uvedeno je praznovanje, da podseća na taj trenutak i na stalno pokroviteljstvo Presvete Bogorodice kad god to od nje vernici molitveno traže.

REPORTER ALO.RS SVE USLIKAO! Na uglu Resavske ulice i Bulevara kralja Aleksandra naša kamera zabeležila sraman prizor! (FOTO)

Bogorodica
Bogorodica , Foto: Printskrin

Ovaj praznik je slava manastira Pećke Patrijaršije. Inače, poznat je i pod imenom Pokrovice, Bogorodičin pokrov i Ženski praznik.

HIT OGLAS KOJI JE NASMEJAO CELU SUBOTICU Familija jednog Luke odlučila je da mu kaže "izvini" na krajnje neobičan način!

U Popovom polju mnoge žene poste pred Pokrovice kako bi se pričestile na sam dan praznika. Slave ga žene da bi lakše rađale i podizale decu. Oni koji nemaju dece se mole na taj dan Presvetoj Bogorodici da dobiju decu.

BONUS VIDEO: Pristalice Dragana Đilasa spaljuju knjige

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi