Rijad, Saudijska Arabija
Youtube/Printscreen
Rijad, Saudijska Arabija

Youtube/Printscreen

Rijad, Saudijska Arabija, Foto: Youtube/Printscreen

Antić je rekao da su poslednji događaji u Saudijskoj Arabiji svakako u prvi mah izazvali "značajan rast cena sirove nafte na svetskom tržištu", te da će se tek videti kako će se dalje odraziti na cenu i snabdevanje.

PROČITAJ JOŠ:

"Nema dileme da Srbija, kao uvozno zavisna država, kada je sirova nafta u pitanju, duboko zavisi od cene sirove nafte na svetskom tržištu. Ipak, sada treba sačekati stabilizaciju na tržištu, koja se svakako dešava, i u narednim danima videti kako će se ti događaji reflektovati na cenu u našoj zemlji", rekao je Antić.

Kaže da je cena sirove nafte porasla za 20-ak procenata, ali je posle došlo do laganog pada cene.

"Tako da je danas cena sirove nafte nekih desetak odsto veća nego pre ovog terorističkog napada", rekao je Antić.

Kreću na izvršitelje!

AUTOR: Tanjug/Alo.rs DATUM I VREME: 17.09.2019. 13:35 Institucija uvedena u naš sistem 2011. godine Foto: Alo!/Marko Đoković * Više od 100.000 građana podržalo inicijativu * Traži se hitno ukidanje * Institucija javnog izvršitelja uvedena u naš sistem 2011.

On je naglasio da očekuje od proizvođača, trgovaca, uvoznika da apsolutno profesionalno prilaze ovoj situaciji i "da ovaj pik tretiraju kao bilo koji drugi pik i da s te strane nemamo neku dodatnu nervozu koja bi kreirala rast cena derivata".

BONUS VIDEO: