Izvršitelji
Alo!/Dejan Briza
Izvršitelji

Alo!/Dejan Briza

Izvršitelji, Foto: Alo!/Dejan Briza

Nezaposlenom plućnom bolesniku Nenadu Butuliji (61) iz Ruskog Sela kod Kikinde izvršitelji će zapleniti i prodati poslednje dve ovce zbog duga!

Ovaj čovek ostaće za nekoliko dana bez dve ovce zbog prošlogodišnjeg duga za plin „Srbijagasu“ od 60.000 dinara. Javna prodaja zakazana je za 25. februar, kad će kupcima ovce biti ponuđene po početnoj ceni od 21.000 dinara. Na doboš je, odlukom javnog izvršitelja, trebalo da ode i svinja od oko 100 kg, procenjena na 30.000 dinara.

- Krmaču sam, u međuvremenu prodao, da bih platio dug za struju i vodu. Da mogu, platio bih i plin, koji mi je isključen prošle godine - kaže Butulija, koji čeka da mu svakog trena izvršitelji banu u dvorište:

- Ni ove ovce nemaju neku vrednost, ali neka ih nose. Protiviti se neću. Svestan sam da dugujem. Sledeći put neka i mene odnesu jer drugo ništa vredno nemam. Dok sam bio zaposlen, redovno sam plaćao komunalije, a meni šta ostane. Promenila su se vremena i nemam odakle da plaćam.

Butulija kaže i da mu pomažu rodbina i komšije.

- Da njih nije, stvarno ne znam šta bih. Struje u kući još imam, ali je pitanje dokle - jadao se Butulija, građevinski tehničar koji je 22 godine radio u „Severnom Banatu“, koji kaže da je s propašću firme počela i njegova muka:

- Posle toga sam radio privatno sedam godina, sad preživljavam od socijale. Na svojoj koži sam se uverio šta znači imati pa nemati. Nekad sam, kako kažu, bio i dobar fudbaler. Ostala su samo sećanja na pristojan život. Plućni sam bolesnik, ali bi sigurno sve bilo drugačije da imam posao. U tom slučaju pružila bi mi se prilika da vratim dugove i živim kao čovek.

Do zaključenja ovog broja odgovore od Komore javnih izvršitelja nismo dobili.

IZVRŠITELJ: OGLAŠENA PRODAJA STOKE

Prodaju domaćih životinja oglasio je javni izvršitelj, koji je nadležan za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu. Svinja i ovce su popisane još aprila prošle godine, a prodaja će se obaviti 25. februara. Kaže da je njihova kancelarija imala šest ovakvih popisa u Ruskom Selu. Pošto im se ovaj dužnik nije javio, oglasili su prodaju stoke.