Urgentni centar
Alo!/Nenad Vujanović

 

Urgentni centar

Alo!/Nenad Vujanović

Urgentni centar, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Na putu iz Opšte bolnice u loznici do Urgentnom centru u Beogradu, u sanitetu je, u ponedeljak, iznenada umro Mladen Milutinović (66), ugledni ekonomista, koji je bio na čelu Hotelsko- turističkog preduzeća „Banja Koviljača“, pune dve decenije.

Preporučujemo još:

Na tu poziciju je došao sa rukovodećeg mesta u preduzeću za gazdovanje šumama „Boranja“, koja je deo JP „Srbija šume“.

Milutinović je na čelo HTP „Banja Koviljača“ došao u vreme velike hiperinflacije, teškim uslovima poslovanja, ali je uspeo da je konsoliduje. Borio se, kao lav, i da sačuva imovinu te firme, bez obzira što su lokalni političari početkom devedesetih uspeli da otmu deo imovine, kao što je slučaj sa restoranom „Bled“ i da kontraverznim investitorima podare lokacije za stanbeno-poslovni prostor. Kako su godine prolazile, problema je bilo sve više, ali je uspeo, sa zaposlenima, da sačuva svu imovinu na svom mestu, koju je preuzela država da uređuje, od „Kur salona“, koji je početkom godine zasijao sjajem kao nikad ranije, pa do drugih zdanja.

Banja Koviljača

Youtube Printscreen

Banja Koviljača, Foto: Youtube Printscreen

Uz njegovu pomoć i razumevanje na hiljade izbeglih i prognanih ljudi našlo je valjan boravak, godinama, u ovdašnjim vilama „Bosna“ i „Koviljača“ kroz saradnju sa Komeasarijatom za izveglice i Crvenim krstom Srbije i nekadaše Jugoslavije.U mladosti je bio zapažen fudbaler, šahista i glumac u KUD „Karadžić“ u Loznici.Višegodišnji je bio predsednik Šah kluba u Banji Koviljači, koji je u to doba ostvario velike uspehe, a Koviljača je bila domaćin najboljim šahistima zemlje i sveta, uprkos sankcijama našoj zemlji. Višegodišpnji je aktivista u Regionalnoj privrednoj komori.

Preporučujemo još:

Dobitnik je mnoštva nagrada i priznanja, među kojima i ona za najuspešnije poslovnog čoveka koji dodeljuje Klub novinara koji prate Privrednu komoru Srbije. Bio je velikih prijatelj novinara i medija.

Banja Koviljača

Youtube Printscreen

Direktor Banje Koviljače Mladen Milutinović, Foto: Youtube Printscreen

Iza sebe je ostavio dva sina, budućeg građevinskog inženjera i inženjera geodezije i suprugu.