Izlio se mazut
Rina

 

Izlio se mazut

Rina

Izlio se mazut, Foto: Rina

Prilikom još jednog pokušaja da se u ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju pripreme za grejnu sezonu, ponovo je došlo do izlivanja mazuta.

- Hitno je sazvana sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je doneta odluka da se na delu teritorije opštine Ivanjica, tačnije u Sveštici, što podrazumeva deo grada gde se nalazi Zavod za rehabilitaciju i okolina, proglasi vanredna situacija. Brzom reakcijom sprečeno je veće zagađenje - kazao je za RINU, predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

On je naglasio, da su što se tiče ekološke zaštite, sve potrebne mere preduzete i to po nalogu nadležnih inspekcijskih službi koje su odmah nakon akcidenta izašle na teren.

Lazović je istakao da će nakon svih provera i kontrola nadležnih državnih organa biti utvrđena odgovornost. Telegraf.rs i juče je pisao o izlivanju mazuta.

PROČITAJ JOŠ:

Prvi čovek opštine Ivanjica ističe da je lokalna samouprava u stalnoj komunikaciji sa ministarstvom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje kao i da je doneta odluka u dogovoru sa Kancelarijom za javna ulaganja da se izdaju lokacijski uslovi za postavljanje mobilne cisterne zapreminne 30 tona kako bi se grejanje u bolnici nastavilo neometano.

- Za sledeću grejnu sezonu planirano je da Zavod za rehabilitaciju pređe na drugi energent, tačnije prirodni gas, a to neće biti komplikovano jer je priključni vod urađen, samim tim ovakve situacije se neće ponavljati - zaključio je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"