GODINU DANA BEZ DR LAZE Izgubili smo svetionik kako u medicini tako i u privatnom životu, bio nam je idol i vodilja

Opelom na Novom groblju u Nišu obeležena je prva godišnjica smrti dr Miodraga Lazića iz Niša, poznatog srpskog hirurga koji je preminuo u 65. godini od korona virusa

Miodrag Lazić
Foto: Printscreen / Youtube

Pomenu su prisustvovali supruga Ana Lazić, ćerka Nina Vujošević, kao i drugi članovi najuže porodice, i više desetina rođaka, kolega i članova boračkih udruženja.

- Brzo je prošla ova tužna godina. I dalje imam osećaj kao da sam ga juče videla. Verovatno će tako zauvek da ostane - rekla ćerka dr Lazića Nina Vujošević.

Kolege se Lazića kažu da su Niš i Srbija izgubili i velikog lekara i velikog čoveka.

- Dr Lazić je svima nama na hirurgiji bio vodilja, idol, čovek od koga smo mogli da učimo kako bi trebalo voditi se i kroz hirurgiju i kroz život i kakav bi trebalo biti čovek. Time što je on otišao mi osećamo veliki gubitak jer smo izgubili naš svetionik kako u medicini tako i u privatnom životu jer je on bio svima nama prijatelj a potom i učitelj. Ostaje nam da sledimo njegov put i bar u nekom procentu budemo ono što je bio dr Laza, a dr Laza je bio neki ko je neponovljiv - kaže dr Bobana Milojković, pomoćnik direktora Urgentnog centra KC Niš i koleginica dr Laze.

Doktor Lazić je do poslednjeg dana radio u Urgentnom centru, odbijajući da se povuče sa radnog mesta uprkos godinama i velikom riziku zbog pridruženih bolesti koje je imao. Umro 14. aprila 2020. godine. Na taj dan, ove godine biće postavljena spomen ploča u Urgentnom centru KC Niš koji će poneti njegovo ime.

I niške gradske vlasti su se na adekvatan način zahvalile dr Lazi na svemu što je učinio za Niš i Srbiju, preimenovanjem dela Ulice Vojislava Ilića, koja prolazi ispred Kliničkog centra u Nišu.

Povezane vesti

 • Korisnik: dr Anja
  10/04/2021 - 17:26
  VOLJENI NIKAD NE UMIRU!SLAVA MU!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi