Zoran Milivojević i Biljana Srbljanović
Screenshot
Zoran Milivojević i Biljana Srbljanović

Screenshot

Zoran Milivojević i Biljana Srbljanović, Foto: Screenshot

Društvenim mrežama se brzo proširio tekst Zorana Milivojevića u kom on priča o tome da li devojke zaista brže sazrevaju od mladića i šta sve danas utiče na razvoj mladih. Biljana Srbljanović, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, je na Facebooku objavila post u kojem navodi da se Milivojević lažno predstavlja kao psihijatar, da opet piše neistine, kao i to da je pedofil koji pokušava da se opravda.

Objava

Screenshot

Objava , Foto: Screenshot

Naime, ona se pita kako je uopšte moguće da on objavljuje takve stvari i da li je to uopšte dozvoljeno.

Prenosimo vam njenu objavu u celosti:

– Lekar opšte prakse, koji se lažno predstavlja kao psihijatar, ponovo objavljuje nenaučne, neistinite i opasne reči. U svom novom tekstu, kritikujuću žene koje ne rađaju do dvadeset i četvrte godine života, otkriva i neku svojevrsnu patologiju svog pogleda. On, najpre, tvrdi da informisanje o svetu u kome žive nisu “ženske stvari” i kaže: “Devojke, kako odrastaju, radije biraju da budu kao tate, gledaju tv, čitaju novine i ne bave se ženskim stvarima.” Zatim tvrdi da postoje biološke posledice na devojčice, ako ne rade te “ženske stvari”, sledećim rečima: “Na taj način blokiraju odrastanje, ali istovremeno i stare. Njihovo telo stari, a psihičko i emocionalno sazrevanje izostaje.” – ističe Biljana Srbljanović i dodaje:

– Na kraju, patologija pogleda i tvrdnja da dvanaestogodišnja devojčica izgleda kao da joj je četrnaest, govori o mrklom mraku i, u najmanju ruku, opasnom detaljnom posmatranju tela devojčica u njihovom najosetljivijem uzrastu: “Činjenica je da deca danas mnogo ranije ulaze u pubertet, tako viđamo devojčice koje su šesti razred, a izgledaju kao da su osmi.” Drugim rečima – izgledala je starije, nisam ja kriv što je u glavi nezrela, njeno telo me je prevarilo, da je radila “ženske stvari”, ništa joj se ne bi desilo – zvuči kao opravdanje mračnog pedofila od koga mi se utroba okrenula. Kako je ovo uopšte dozvoljeno? – zaključila je profesorka Biljana Srbljanović.

Pročitajte još: