Žandarmerija
Alo! Nenad Vujanović
Žandarmerija

Alo! Nenad Vujanović

Žandarmerija, Foto: Alo! Nenad Vujanović

Grupe migranata smeštenih u Centru za tražioce azila u Tutinu sukobile su se jutros zbog čega je morala da interveniše policija i pretrese taj objekat.

Kako nezvanično saznaje radio Sto plus, zbog toga je u Tutin upućen vod Žandarmerije iz Kraljeva koji je asistirao lokalnoj policiji prilikom pretresa prostorija Centra i pregleda učesnika sukoba i ostalih koji borave u tom objektu.

Direktor Centra Sead Hot potvrdio je radiju Sto plus da je došlo do incidenta, odnosno, kako je objasnio, "međusobnog guranja migranata u hodniku".

Migranti

Shutterstock

Migranti, Foto: Shutterstock

- Nije bilo tuče, niko nije povređen. Iz predostrožnosti je policija pregledala objekat i nikakvo oružje ili ilegalne supstance nisu pronađene, a Žandarmerija se vratila u Kraljevo. Naš Centar je jedan od najmirnijih u Srbiji i svađe među migrantima su veoma retke - kazao je Hot.

U Centru za tražioce azila u Tutinu trenutno boravi preko 220 migranata, a ovaj objekat obezbeđuje Vojska Srbije koja kontroliše ulazak i izlazak iz tog objekta.

Komentari (2)

filip

02.04.2020 18:55

teraj to iz drzave zivim u parizu jedini oni setaju i posto skoro nikog nema na ulici ako si sam plackaju te kradu namernice

BlueBoy

03.04.2020 08:31

A što interveniše žandarmerija i policija kad objekat čuva vojska? Koja je onda poenta vojske?