kiša, nepogode, vremenska prognoza
Alo!/Masanori Jošida
kiša, nepogode, vremenska prognoza

Alo!/Masanori Jošida

kiša, nepogode, vremenska prognoza, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, posle podne biće pretežno sunčano, sa slabim jugoistočnim vetrom. Najviša očekivana temperatura je 15 stepeni u Zaječaru i Negotinu, a najhladnije u Vojvodini gde temperatura neće prelaziti četiri stepena iznad nule. Čak, Palić će danas sa dva stepena biti hladniji od Zlatibora gde je najavljeno osam stepeni.

U prestonici danas se očekuje najniža temperatura od oko četiri stepena iznad nule, dok će na periferiji biti oko 0. Dobra vest je da će najviša temperatura dostići 10 stepeni.

Što se tiče magle zbog koje je vidljivost smanjena na 100 do 400 m, ona će biti rasprostranjena širom Srbije tokom dana. Postepeno će se podizati osim u većem delu Vojvodine, Pomoravlju, kao i u pojedinim kotlinama, gde će se zadržati tokom većeg dela dana.

PREOKRET

Ponedeljak donosi lepe vesti.

Prema najavama meteorologa, prvi dan naredne nedelje počinje mestimičnom maglo, ali već od podneva i u toku dana, vreme u Srbiji biće neobično toplo, vedro i sunčano za ovo doba godine.

U ponedeljak tokom dana u nekoliko gradova temperatura će biti iznad deset stepeni, s tim da će Novosađani, Beograđani, Lozničani i Kragujevčani uživati na 14 stepeni.

U Nišu i Kraljevu biće 12 stepeni u toku dana, a najhladniji biće Kopaonik sa četiri stapena iznad nule, što je za najpoznatiju srpsku planinu u ovo doba godine visoka temperatura.

Već u utorak vreme se menja i to na gore.

A, ONDA - SNEG!

Oblačnost sa kišom posle podne zahvatiće najpre sever Vojvodine, potom ostatak Vojvodine, zapadnu i jugozapadnu Srbiju i na ostale krajeve zemlje.

Pogoršanje vremena prati i pad temperature, a u planinskim predelima kiša će preći u sneg.

U sredu nas očekuje prestanak padavina. Od četvrtka česta naoblačenja, u nižim predelima sa kišom, a na planinama sa snegom. U večernjim, noćnim i jutarnjim satima pojava susnežice ponegde će biti moguća i u nižim predelima.