korona virus
EPA
korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

Hvala vam! Ivana i Zoran Obradović, bračni par iz Švajcarske, donirao je tri respiratora Srbiji, u vremenu kada se oko ovih dragocenih mašina otimaju sve zemlje na planeti, i kada su za iste mogli da zarade ogromnu svotu novca.

Pomenuti bračni par živi u mestu Frik, blizu Berna, a Ivana, profesorka engleskog jezika rodom iz Prijepolja, za naš list navodi:

- Moj muž radi u bolnici (medicinski tehničar), na intenzivnoj nezi i radi za još jednu privatnu firmu. Ta privatna firma je nedavno menjala respiratore, a pošto se moj suprug i ja već godinama bavimo humanitarnim radom, i opremamo bolnice i škole po Srbiji, pa su te „Simens“ respiratore poklonili nama da ih dalje distribuiramo - počinje priču Ivana i nastavlja:

korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

- Jedno veče smo gledali televiziju, i kada smo videli koliko je ozbiljna situacija u Srbiji, ne budem ja lenja, pošaljem odmah mejl našem ambasadoru u Bernu da mu kažem da imamo tri respiratora, ali da ne znamo kako da ih prebacimo, jer iz Švajcarske za Srbiju ne idu ni avioni ni autobusi. Iznenadila sam se koliko su nam se brzo javili i sve organizovali, tako da su oni stigli u Srbiju u roku od 48 sati. Sve je bilo urađeno u rekordnom roku.

Kako navodi Ivana, ona i njen suprug Zoran, koji je rodom iz Kragujevca, već godinama uz pomoć organizacije „Basler Forderverein“ nabavljaju medicinsku opremu i doniraju je bolnicama u Srbiji, a izdvaja primer od pre tri godine.

- U bolnici gde radi moj suprug organizovano je prikupljanje sredstava kako bi se kupila bolnička kola i isporučila bolnici u Prijepolju. Tada su bukvalno svi zaposleni u toj bolnici, čak i čistačice, priložili novac kako bi ta akcija uspela.