Vidovnjak vračara
Profimedia
Vidovnjak vračara

Profimedia

Vidovnjak vračara, Foto: Profimedia

Mnogi ljudi ne veruju da bilo kakav vid crne magije postoji, ipak ovaj mladić, osetio je to nažalost na svojoj koži.

Vlaška magija spada u jedno od najegzotičnijih i najintrigantnijih pitanja kulturnog nasleđa Istočne Srbije. Magija kod Vlaha ima razne oblike i različite načine primene. Ona varira od sela do sela, ali suština je uvek ista, delovanje na sam tok ljudskog života. Naime, mladić je ispod jastuka pronašao na terasi stana u kome živi, pramen ženske kose, dok je ispod njegovog jastuka stajao papirić sa slovom "S". Iako se nije uplašio u prvom trenutku, strah se javio kada je u svojoj torbi zatekao crveni papir vezan crvenim koncem, a unutra su bila dva pera, crno i belo, kao i nacrtan pentagram.

- Pramen kose i papirić sa slovom sam odmah spalio. Međutim, dok sam ih palio, posekao sam se na upaljač i krv je kanula na kosu. Baš tog dana kada sam našao te predmete, raskinuo sam vezu sa jednom devojkom. Pomislio sam da je to možda povezano - priča I. K i dodaje da mu prijatelji nisu verovali dok im nije pokazao, ali još uvek ni sam nije mogao da poveruje šta mu se događa.

Pročitajte još:

I. K. kaže da je odmah otišao u crkvu, kao i da je bio prilično uznemiren zbog celog događaja. Najviše ga zbunjuje da se ovakve stvari i dalje dešavaju u 21. veku.

- Moji prijatelji sa kojima živim u Studentskom domu nisu verovali dok im nisam pokazao. Svi su bili tu kada sam palio papir i videli su da sam se posekao. Čovek misli da živimo u civilizovanom društvu, a onda nađe ovako nešto. Nimalo prijatan osećaj, verujte mi. Umesto da spremam ispite, razmišljam kako da skinem crnu magiju. To je suludo - završava svoju ispovest I. K.

Komentari (2)

Donatelo

22.10.2018 20:56

Baš me zanima šta su mu rekli u crkvi?

Jedno ne razumem

22.10.2018 21:22

Nazalost, istina je i znam da postoji. Samo jedno ne razumem, a to je kada ce moja zaova da shvati da sve sto pokusava da meni i njenom bratu ucini, da joj se odmah vrati? Razboli se jadna cim udari na mene.