PROPEVALA NA SASLUŠANJU Ispitivali su je satima! Majka đaka iz Beograda otkrila ko je sve učestvovao u krađi testova!

Jutros je nastao skandal kada je Ministarstvo prosvete objavilo odluku o odlaganju testova iz matematike

Beograd, škola, đaci
Beograd, Foto: Alo!/Dejan Briza

Majka đaka iz Beograda koja je privedena na saslušanje nakon što je osumnjičena da je pustila u javnost testove iz matematike za malu maturu otkrila je da su pored nje još četiri osobe učestvovale u krađi i puštanju u javnost testova.

PALA KONAČNA ODLUKA! Sve je bila LAŽ! Ministarstvo prelomilo šta dalje sa polaganjem MALE MATURE!

Žena koja nije zaposlena u Ministarstvu prosvete, a čije dete ide u OŠ "Ilija Birčanin" u Zemunu, satima je bila na saslušanju na okolnost krađe testova, zbog čega je polaganje testova iz matematike za malu maturu odloženo za prekosutra.

Jutros je nastao skandal kada je Ministarstvo prosvete objavilo odluku o odlaganju testova iz matematike, jer su se sinoć na društvenim mrežama pojavili rukom pisani zadaci iz matematike. Kako se nezvanično saznaje, upravo te zadatke osmaci bi imali danas na testu.

Ministarstvo prosvete je donelo odluku rano jutros da se test iz matematike odloži za četvrtak, od 9 do 11 časova. Istog trenutka društvenim mrežama počeli su da se šire i drugi testovi, za koje je utvrđeno da nisu bili pravi. Takođe, Ministrastvo je odlučilo da iz predostrožnosti povuče i kombinovani test i zameni ga rezervnim.

Zahtev Tužilaštva policiji da istraži slučaj testova

Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podnelo je danas zahtev policiji da istraži sve okolnosti slučaja u vezi sa polaganjem testova iz matematike koji su jutros otkazani.

Zahtev je podnet Upravi kriminalističke policije kako bi se istražile sve okolnosti slučaja, rekla je Tanjugu portparol Tužilaštva Irena Bjeloš.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi