Biljana Popović Ivković
Alo!/Marko Metlaš
Biljana Popović Ivković

Alo!/Marko Metlaš

Biljana Popović Ivković, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Državna sekretarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Biljana Popović Ivković, oglasila se povod slučaja silovanja mlade glumice Milene Radulović od strane nastavnika glume Mike Aleksića.

-Danas su mi pomešana osećanja. S jedne strane zgrožena sam saznanjem da je jedna nejaka devojčica, a danas snażna i hrabra devojka Milena Radulović, trpela seksualno zlostavljanje pod velom tajne, ucenjena tišinom i pod okriljem nekakve priznate, poznate i skupe škole.

Tu školu sam kao devojčica i sama pohadjala veoma kratko, a onda uz podršku majke napustila zbog grubosti, vikanja i ponižavanja. S druge strane, raduje me što žene danas dižu glas, ne trpe i što imaju snage da kažu NE. Milena Radulović je heroina uz koju svi moramo stati. Nasilje svake vrste treba prijaviti, jer žene nisu ničiji objekat, žene su subjekti i kao takve imaju pravo na svoj život, na izbor, na to da im nešto prija ili ne prija, i nikada nisu krive za ono što im se dogadja mimo njihove volje.

Predator namerno koristi vulgarne reči da učini žrtvu manje osetljivom na vulgarni jezik, traži strahopoštovanje, teži dominaciji i probaće da vas ubedi da je način na koji on priča, vidi događaje, odlučuje najbolje i najpravilnije i za vas. Važno je da o ovoj temi razgovaramo, debatujemo, budemo složni i ujedinjeni, jer svaku ženu i dete moramo da zaštitimo i budemo podrška. Svaki vid relativizacije dodatno otežava i obeshrabruje žrtvu nasilja i o tome se posebno mora voditi računa. Institucije rade svoj posao i očekujem brzi epilog ali i adekvatnu kaznu- izjavila je državna sekretarka.

Pročitajte još: