Sveta Petka Trnova
printscreen
Sveta Petka Trnova

printscreen

Sveta Petka Trnova, Foto: printscreen

- Jednom sam bio na ivici smrti, već su me bili otpisali. U tom trenutku, jedina želja mi je bila da ozdravim, a znao sam da to ne mogu drugačije nego kroz pomoć od Boga - počeo je razgovor sugrađanin Miodrag T.

Njegova priča izašla je u javnost sasvim slučajno, kada su novinari izašli na ulicu da popričaju sa sugrađanima o značaju božićnog posta, samom prazniku i iščekivanju Božića, o tome da li poste i šta za njih predstavlja post.

PROČITAJTE JOŠ:

Miodraga je rekao da veruje da su ga isključivo vera, molitva i sam Bog spasli zdravstvenog problema u kom je bio.

– Pošto sam bio u jako lošem stanju, želeo sam da dobijem vodu Svete Petke. Te noći, kada sam bio u šok sobi, lekari su rekli da je verovatnoća 99% da ću umreti, 1% da ću preživeti. Došlo je 10 sati noću, a ja sam sve vreme razmišljao kad će doći neko da mu kažem šta mi treba.

Crkva Sveta Petka Kalemegdan

Marko Đoković

Crkva Sveta Petka Kalemegdan, Foto: Marko Đoković

Došao je doktor posle nekog vremena, pitao da li može nešto da mi donese, šta mi je potrebno, i tražio sam mu vodu Svete Petke. Rekao mi je "Dobro, doneću ja to sutra", na šta sam mu rekao da molim da to uradi te večeri.

Inače, imao sam i sepsu i bilo je samo pitanje momenta kad ću umreti. Ujutru, kada mi je brat doneo vodu, pomislio sam "Želim da popijem ovu vodu, pa nek’ umrem". Drugi dan sam već živnuo i stanje je počelo da mi se popravlja. U međuvremenu sam se iskreno molio.

Kada su ga pitali da li od tog trenutka posti redovno, rekao je da posti otkad zna za sebe, i da je njegova situacija bila samo još jedna, dodatna potvrda da je u Bogu spas. Takođe, nije želeo da se objavi njegova fotografija.