Škola
Alo/Dejan Briza
Škola

Alo/Dejan Briza

Škola, Foto: Alo/Dejan Briza

Napominje da je najvažnije da se održi kontinuitet redovne nastave, da za sve što je predviđeno planom i programom ima vremena, a plan je, kako dodaje, da deca kada se u junu vrate u školske klupe imaju vremena za obnavljanje onoga što su učili tokom nastave na daljinu.

- Mi smo gospodari školskog kalendara - zaključio je on.

Što se tiče upisa dece u prvi razred, Šarčević kaže da se prošle godine oko 60.000 dece prijavilo online, i da sličan broj očekuje i ove godine.

Mladen Šarčević

Printscreen

Mladen Šarčević, Foto: Printscreen

- Ko ne može, ima telefon škole, sekretari sede kodkuće, primaju pozive i beleže decu, i mi radimo sad neki pred upis, evidentiramo decu, pol, godište... - rekao je ministar prosvete.

Što se tiče upisa u vrtiće, Šarčević podseća da je upis online počeo 30. marta i da je rok produžen do 15. maja, i naglasio da prioritet nemaju deca po redosledu prijava.

- Roditelji moraju da shvate da neće biti nekih prečica - pa ko se prvi javio taj će pre dobiti mesto - objasnio je on.

- Povećan je kapacitet boja mesta u predškolskim ustanovama, to je oko 1.000 mesta, ali mislim da je i u ostalim lokalnim samoupravama tako, dosta se i gradilo u međuvremenu. Imamo u intersu da se deca iz romskih i drugih sredina pojave na upisu - istakao je on.

 

Komentari (1)

Vanja

02.04.2020 19:43

Sta god vi pricali, svesni ste da su nama ucenicima u ovom dobu najbitnije ocene u skoli, iako je zapravo bitno znanje koje smo stekli, kako bi ga kasnije mogli i primeniti. Kao ucenik mogu reci da je skolski sistem totalno truo i propao. Vise se ne cene prave vrednosti, sve je pretvoreno u brojke i prakticno stanje i upotreba su ostavljeni sa strane. Ne postoji ni jedan nacin na koji nas skolski sistem stimulise ucenike da sticu znanje ili da ucestvuju u nekom vidu dodatne nastave, takmicenja