ISPOVEST MAJKE ČIJA JE ĆERKA DONELA KORONU U NIŠ "Htela sam da presvisnem kada sam čula da je doktorka umrla"

Svi njeni kontakti su odmah stavljeni u izolaciju

Bolnica; Niš
Bolnica; Niš, Foto: printskrin

Ginekolog iz Niša, Biljana Natić Ljumović (60), preminula je od posledica zaraze virusom korona u utorak .

Majka Nišlijke iz Lugana za koju je utvrđeno da je bila „nulti“ pacijent, odnosno da su prvo počeli da oboljevaju Nišlije koji su bili s njom u kontaktu tvrdi da njena ćerka nije odgovorna i za smrt doktorke Biljana Natić Ljumović.

Ona kaže da njena ćerka tokom boravka u Nišu nije posetila privatnu kliniku koja se navodi kao novo žarište širenja virusa.

- Kada smo čuli da je direktor Kliničkog centra naveo da je preminula doktorka imala kontakt sa „ženom iz Lugana“ htela sam da presvisnem. Činjenica da je moja ćerka donela virus početkom marta i da je nesvesno zarazila svoje bližnje, računajući i mene, ali taj krug je zatvoren.

Niš
Niš, Foto: EPA

Svi njeni kontakti su odmah stavljeni u izolaciju pa smo tako i suprug i ja od 8. marta u kućnoj samoizolaciji. On nije bio pozitivan dok ja jesam i striktno smo poštovali sve što su nam doktori Mihajlo Spasić i Mirko Ilić sa Instituta za javno zdravlje govorili.

Zahvaljujući njima sada sam potpuno oporavljena i od sutra više ne moram da budem u izolaciji, kaže ova žena koja tvrdi da ceo Niš zna ko je njena ćerka iako joj niko nije otkrio identitet i da se sada boje za svoju bezbednost.

- Tražimo da se javno objavi da naša ćerka nije zarazila ceo Niš. Da je bila problem samo ona virus bi se lokalizovao a ne bi se širio, kaže ova žena i dodaje da se i njena ćerka koja je po povratku u Lugano saznala da je bolesna potpuno oporavila.

"Doktorka iz Niša koja je preminula usled oboljenja od koronavirusa nije se zarazila od pacijenta niti od drugih kolega, već od eksternog slučaja iz Lugana, rekao je danas na konferenciji za novinare u Beogradu direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović. Ostali lekari i sestre koji su pozitivni na COVID 19 su na kućnom lečenju. Ima ih 11", rekao je prvi čovek niške zdravstvene ustanove .

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi