"U JASENOVCU SE KLALI SRBI KATOLICI I SRBI PRAVOSLAVCI" Hrvatska elita se sastala i napravila plan: Marić o tajnoj agendi da se svi najgori zločini ustaša svale na pleća Srbima

Voditelj Milomir Marić podsetio je u jutarnjem programu Hepi TV na sastanak ustaša u Bazelu 1974. godine

Milomir Marić
Milomir Marić, Foto: YouTube/printscreen

- Bio je jedan skup u Bazelu 1974. godine gde su najpametniji Hrvati iz inostranstva, bivši ustaški glavešine, intelektualci posle poraza Maspoka. Oni su održali skup kako Hrvati da se oslobode od crne legende zločina ustaša i oni su rekli da ti zločini nemaju nikakve veze sa Hrvatima i da su se međusobno klali Srbi katolici i Srbi pravoslavci. Maks Luburić je bio Drobnjak, Fra Sotona Majstorović je imao srpsko poreklo... - rekao je Marić.

U emisiji nije rečeno da je organizator svih zločina u NDH pre svega rimokatolička crkva, ali je istoričar Aleksandar Raković objasnio poriv bivših Srba da budu najžešću u klanju u Jasenovcu.

- Ante Pavelić je odrastao u srpskom selu. Najsvirepije zločine su činili Srbi koji su konvertirali ili su njihovi preci konvertovali iz pravoslavne vere u katoličku. To je taj konvertitski sindrom, gde onaj koji je prešao ima tendenciju da uništi sve one koji ga podsećaju na ono što su bili. Isto se dešava u Crnoj Gori danas, oni žele da Srbe proteraju, o čemu je govorio Milivoje Katnić - podsetio je istoričar Aleksandar Raković.

Povezane vesti

 • Korisnik: JOVAN
  24/02/2021 - 06:31
  Koliko vidimo nisu se odrekli ni ustaša ni zločinaca,a snimci šizoidnog Franje sa strategijom etničkog čišćenja i "konačnog rešenja srpskog pitanja" u Oluji nije niko opovrgao. Danas su još vatreniji i nakon svega nema ni pokajanja ni izvinjenja,tako da od srba nema ni oprosta ni pomirenja!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi