OTELI, PA PRODALI Hrvati SRUŠILI srpski hotel, tek sledi UNIŠTAVANJE naše imovine!

Tužan kraj odmarališta preduzeća "Servo Mihalja" u Poreču od 8.800 kvadrata. Zrenjaninska firma ostala bez svoje imovine usred sudskog spora u Strazburu

Rušenje zgrade
Ilustracija: Youtube printscreen

Slučaj rušenja ostataka zrenjaninskog odmarališta "Servo Mihalj" u Poreču najbolje pokazuje kako će u praksi izgledati primena najnovijeg hrvatskog Zakona o raspolaganju državnom imovinom!

Ovaj, nedavno usvojen, zakon predviđa da imovina srpskih firmi u toj zemlji bude data u zakup na najviše 30 godina.

NOVO LICE PRESTONICE U ovakvom luksuzu žive holivudske zvezde, a danas je spektakularno otvoren i u Beogradu, pogledajte kako izgleda!

Reč je o nekretninama koje su i dalje predmet sukcesije između država SFRJ i oko kojih se vode sudski postupci bilo pred hrvatskim sudovima, bilo u Strazburu. Uprkos tome, novi zakupci i vlasnici bez pardona moći će srpsku imovinu da poruše baš kao što je to slučaj sa nesuđenim hotelom bivšeg zrenjaninskog poljoprivrednog giganta.

Gradnju odmarališta, kako kaže pravni zastupnik "Servo Mihalja" Zoran Ristić, ova firma počela je pred rat, 1987. godine, na 8,8 hektara zemljišta, sa urednim papirima.

MINISTARSTVO OKONČALO DRAMU BEOGRADSKIH GIMNAZIJALACA Evo šta se definitivno desilo sa đacima koji su ostali zarobljeni u Španiji!

- Gradu Poreču dali su u zamenu staro odmaralište, u Plavoj laguni, i ostatak vrednosti isplatili u novcu. Kada je 20. juna 1992. vlada u Zagrebu uredbama praktično konfiskovala srpsku imovinu i prebacila je na državu Hrvatsku, ovo zemljište i nezavršen hotel od 8.800 kvadrata prebačeni su u katastru na Grad Poreč. Poreč je sa izvesnim privatnicima osnovao firmu "Mali maj", koju je u međuvremenu kupio "Alegeni finenšel fond", koji je i organizovao rušenje - objašnjava Ristić.

ZNA SE KO NAJVIŠE LIKUJE EU promenla način glasanja da bi ugurala Kosovo, evo ko nam je zabio NOŽ U LEĐA!

"Servo Mihalj" je izgubio sudski spor, a obrazloženje hrvatskog pravosuđa uvek je isto - da Aneks G sporazuma o sukcesiji, po kom je neophodno stanje vratiti na period od 31. decembra 1990, ne može da se primenjuje direktno, već bilateralnim ugovorom Beograda i Zagreba, koji Hrvatska već godinama izbegava.

Zbog toga su, kako kaže Ristić, podneli predstavku Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, koja nije odbačena, za razliku od predstavki "Mladost turista" ili "Ineksa", i čeka se ishod. Istovremeno, dve godine su se borili u upravnom postupku da se nezavršeni hotel ne sruši.

NEZAPAMĆEN ZLOČIN Igor je ostavio trudnu Aleksandru (17) zbog Sare (17), a onda su je bivša i njene maloletne drugarice ošišale, silovale i urinirale po njoj!

- Upravni sud je izdao privremenu meru zabrane rušenja do okončanja postupka. Postupak je okončan 15. juna odbijenicom "Servo Mihalju" i odmah posle toga stigli su bageri - komentariše Ristić.

Građanima smeta samo buka

Protiv rušenja pobunili su se i gradonačelnik i meštani Poreča, ali, sudeći po pisanju hrvatskih medija, ne zato što je usred sudskog postupka preprodata i srušena srpska imovina. Negoduju zato što se radovi dešavaju usred turističke sezone, pa građanima turisti beže iz kuća i lokala.

JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS PROČITAJTE - OVDE

 

Povezane vesti

 • Korisnik: dr
  16/07/2018 - 18:54
  Шта је сада са Србијом, кукумаче а када су то радили Србима широм Хрватске подвила је реп и није се оглашавала.
 • Korisnik: национале
  14/07/2018 - 23:31
  Хахаха,а Срби и дан данас верују у братство и јединство,какав смо бре то народ!?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi