Gradski prevoz, GSP
Alo!/Vladimir Marković
Gradski prevoz, GSP

Alo!/Vladimir Marković

Gradski prevoz, GSP, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Od utorka, 24. novembra, zbog skraćenog radnog vremena restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara do 18 časova, u periodu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza putnika biće uključeno dodatnih 236 vozila, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Kako se navodi, u periodu od 20 sati biće redukcije polazaka zbog smanjenja broja putnika.

Da li se vozite gradskim prevozom?

 

Prevoznicima su dostavljena obaveštenja, koja će biti istaknuta na prvim vratima vozila, koja se odnose na maksimalan broj putnika u vozilu u zavisnosti od tipa vozila, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i donetim merama.

Ove aktivnosti Sekretarijat za javni prevoz sproveo je u skladu sa usvojenim novim merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije izazvane virusom Covid-19, čija primena počinje od utorka, 24. novembra.

Sekretarijat za javni prevoz još jednom apeluje na korisnike javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda da poštuju obavezu nošenja zaštitnih maski u vozilima, kao i na stajalištima gde se nalazi veći broj ljudi.

Autobusi staju na svim stajalištima

Iako su pojedini članovi Kriznog štaba govorili da se autobusi neće zaustavljati na svim stajalištima, evidentno je da se ta mera neće primenjivati.

- Veliki broj vozila će biti na ulicama, pa prema tome svako vozilo će stajati na svaku stanicu na svojoj trasi - rečeno je iz gradskog Sekretarijata za javni prevoz!

Pročitajte još: