Knić
screenshoot/Twitter
Knić, Foto: screenshoot/Twitter

“Porodicama je uništena sva imovina u domaćinstvima. Obilaze ih naše ekipe Doma zdravlja, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad sa paketima i hemijskim sredstvima za higijenu”, izjavio je Nikolić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, situacija na teritoriji opštine se u prethodnih 48 časova stabilizova,a a došlo je i do smanjenja nivoa vodostaja centralne reke Gruže i njenih bočnih pritoka.

“Ohrabrujuće je što je nivo vodostaja opao, a mi smo najkritičnije tačke rešili u tom smislu što smo mehanizacijom ojačali bedeme kako ne bismo imali nove poplave i ulivanje vode u domaćinstva”, rekao je Nikolić.

Oko 60 odsto od 320 asfaltiranih i atarskih puteva u opšitni Knić je oštećeno potpuno, a ostatak je delimično oštećen, priča Nikolić, dodajući da su službe uspele da uspostave vezu sa dva od tri odsečena sela.

PROČITAJ JOŠ:

Predsednik opštine Knić kaže da službe čekaju na povlačenje vode, jer je zemljište prezasićeno, a više od 1200 hektara obradivog zemljišta je još uvek pod vodom.

Povlačenje vode čeka se i kako bi uz saradnju sa Institutom za javno zdravlje dezinfikovali bunare i druge izvore vode, u cilju sprečavanja širenja zaraza, dodaje Nikolić.

Nikolić ističe da povređenih i nastradalih nema, ali je došlo do stradanja stoke.

“Zadesila nas je velika nevolja. Ovo je nezapamćeno. Ni najstariji meštani gružanskih sela ne pamte ovakve bujične vode i ovakvu nesreću...Biće tek problema koji nam stižu oko hrane za stoku, promene useva. Tek nam predstoji borba da uspostavimo koliko-toliko normalan život”, rekao je Nikolić.